Vikarer til regnskab

Regnskab er en del af det at have egen virksomhed. Uanset om du er god til det eller ej, skal virksomheden have et regnskab, der viser alle økonomiske aktiviteter i løbet af året. Sådan et regnskab kræver løbende bogføring, så du ikke glemmer regninger, kontoudtog eller lønsedler til dine ansatte eller eksterne konsulenter.

Sådan kommer du i gang med bogføring

Navnet bogføring stammer fra dengang, man registrerede virksomhedens transaktioner i en stor bog. Vi bruger stadig navnet bogføring om arbejdet og bogholder om den person, der udfører opgaven. Men i dag benytter du ofte et regnskabsprogram, som du køber og downloader til din computer eller som ligger tilgængeligt online for et månedligt beløb.

Afhængig af virksomhedens størrelse gælder der særlige regler for, hvilket regnskab der skal udarbejdes.

Orker du ikke at sætte dig ind i reglerne? Eller ved du allerede nu, at du kommer til at bruge uforholdsmæssigt meget tid på det? Så kan du i stedet overveje at leje vikarer til regnskabet. På den måde slipper du for selv at skulle have et regnskabsprogram og holde styr på alle bilag og fakturaer i virksomheden. I stedet kan du få professionel hjælp til, hvor meget der skal afregnes i moms, hvilke fradragsmuligheder du har, og overblik over hvor meget virksomheden har solgt for i år sammenholdt med omkostningerne.

Lej en vikar til at sørge for dit regnskab

Har du brug for midlertidig eller fast assistance til at sørge for, at der er styr på virksomhedens regnskab? Hos Accountor kan du leje en medarbejder til regnskab med kort varsel. Du betaler kun for de timer, du har brug for, og imens kan du fokusere på de opgaver i virksomheden, som skaber vækst og giver dig energi til at fortsætte som selvstændig erhvervsdrivende.

Den lille virksomhed kan få hjælp til at komme i gang med regnskaberne uden at drukne i regler om fradrag og momspligtige aktiviteter. Og større virksomheder kan leje regnskabschefer på vikarbasis, hvis der opstår sygdom eller bliver behov for orlov i personalestaben.

Har din virksomhed brug for en bogholder? I nogle virksomheder kan bogføring nemt udgøre en fuldtidsstilling for en dygtig medarbejder, mens andre virksomheder har brug for deltidsassistance.