Vælg de rigtige dæk – de har stor indflydelse på køreglæde og sikkerhed

Der kan være stor forskel på, hvad køreglæde er for forskellige mennesker. Samtidig er der også stor forskel på, hvor mange kilometer man årligt kører, samt hvad man kører i. Uanset hvor stor erfaring man har med at køre bil, eller om man kører i en stor eller lille bil, så er der også forskel på, hvilke dæk man har på sin bil. Kvalitetsdæk får bilen til at føles lettere at køre i, da de har et bedre bid i asfalten. Bilens føles derfor i en bedre sammenhæng med vejens forløb, og man vil ikke mærke bump eller andre gener på vejen på samme måde, som med dæk af lavere kvalitet.

Tilpas dine dæk efter årstiden

Vinteren kommer altid til Mariager, Hadsund og andre byer i Danmark. Når vinteren kommer, er det vigtigt at tilpasse sine dæk efter årstiden, da sommerdæk på glatte veje kan være farlige. Vinterdæk er designet til at køre på veje, hvor sne eller is kan forekomme. Bremselængden er derfor markant mindre, og bilen kan styres markant lettere, end hvis der var sommerdæk på bilen. Af sikkerhedsmæssige årsager skal der derfor være vinterdæk på bilen, når den kolde årstid nærmer sig. Om sommeren kan der være penge at spare ved at køre på sommerdæk, da man med sommerdæk bruger mindre brændstof.

Kvalitet og pris hænger sammen

Kvaliteten af de dæk, man vælger, har ikke kun indflydelse på køreglæden, men det kan også have indflydelse på din økonomi. Kvalitetsdæk er ofte dyre, men i det lange løb vil de være billigere at køre med. Kvaliteten på dæk er med til at afgøre, hvor længe de kan køres med, samt hvor mange kilometer de kan køre, før de er slidt ned. Køb af billige dæk kan derfor forsage en hyppigere udskiftning, som i det lange løb vil koste det samme eller mere end en investering i gode dæk.