Tips til bordpynt

Skal du holde stor fest, eller får du bare gæster på besøg til en lille middag og vil gerne gøre lidt ekstra ud af det? Dæk et flot bord og imponer dine gæster. 5 tips til hvordan du dækker et flot og sammenhængende bord. Noget af det har du måske allerede, og andet kan du gå ud og ofre lidt penge på, hvis du vil gøre dit bord ekstra flot.

 

1.      En flot dug

 

En dug kan virkelig gøre meget for et bord. Måske er du vokset op med kedelige velourduge, og tænker derfor ikke særlig positivt, når du hører ordet dug. Men faktisk findes der rigtig mange flotte og moderne duge, som virkelig kan pifte bordet op. En beige hørdug kan virkelig danne gode rammer for et flot pyntet bord.

 

2.      Bordløber

 

Et det et lidt finere arrangement, eller vil du bare gerne gøre noget ekstra ud af det, kan du lægge yderligere en bordløber oven på dugen. Vælg en farve der matcher, og det vil komme til at se meget gennemtænkt ud. Du kan læse mere her.

 

3.      Friske blomster

 

Et bord vil for alvor komme til at se smukt og gennemført ud, hvis der står friske bloster i en fin vase. Det giver både liv og farve til bordet. Match f.eks. blomsten til valg af servietter, hvis du virkelig vil virke velovervejet.

 

4.      Servietringe

 

Hvis du vil undgå kiksede servietfoldninger, og gerne vil holde det klassisk, så kom dine servietter i en servietring og læg på tallerkenen. Det giver et rigtig flot go eksklusivt look. Det ligner, at du har gjort rigtig meget ud af det, men i virkeligeden har det taget dig ét minut at ordne.

 

5.      Stearinlys

 

Stearinlys vil være ved til at gøre det rigtig hyggeligt, og er altid en sikker vinder på et middagsbord. Hvis du vil være kreativ, kan du pynte lysene med bånd omkring, eller du kan nøjes med at udvælge nogle fine lysestager.

 

Det hele afhænger også meget af, hvilken stil du vil gå efter. Er du til, at tingene ser mere rustikke ud, kan du vælge en servietring af træ og nogle blomster, der består af markblomster og siv. Kan du bedre lide det klassisk, kan du vælge servietringe af metal og en buket med hvide roser. Det er fuldstændig op til din stil, dit humør og typen af arrangement.