Tips til at få ryddet op i klædeskabet

For mange er det vigtigt at få gjort rent og ryddet op i boligens forskellige rum, men hvad med klædeskabene? – Klædeskabet kan virke som et stort og uoverskueligt rod, men det kan være en god idé for hele familien at få ryddet ud i deres klædeskabe engang imellem. Der kan gemme sig tøj, som er for lille, eller noget som du aldrig går med. Det kan også være, at der er noget tøj, som du har glemt, at du havde, fordi det ligger bagerst i skabet. Uanset hvad så kan en oprydning være med til at give dig et overblik over, hvor meget tøj du har, og hvad du måske mangler. Herunder er der nogle tips til, hvordan du eller I kan komme godt i gang med at få ryddet op i familiens klædeskabe.

Sådan kan I rydde op i jeres klædeskabe

Renlighed
Inden du går i krig med et klædeskab, så kan det være en fordel at sørge for, at rummet er rent, fordi så er du sikker på, at det tøj du tager ud af skabet, vil være rent, når du skal lægger det ind igen.

Sortering og overblik
Der kan være meget tøj inde i et klædeskab, og derfor bør du tømme hele skabet, og lægge alt dit tøj i en bunke, så du uden tøven kan gå i gang med at sortere i det. Hvis I vælger at rydde op i alle klædeskabene i huset, som én stor familie, så kan det komme til at virke uoverskueligt, og især hvis nogle rum ikke er så store. Dette findes der dog en løsning på, fordi I kan vælge at lave forskellige bunker i et fællesareal. Hvis I har forskellige farvet lagner eller tæpper, så kan I vælge at bredde disse ud i fællesarealet. De forskellige lagner eller tæpper vil komme til at repræsentere tre bunker, som er behold, måske og ud. Behold-bunken er det tøj, som I gerne selv vil beholde, og det kan være en god idé at have sådan en bunke hver, fordi ellers kan det blive uoverskueligt, når I skal lægge tøjet på plads igen. Måske-bunken er tøj, som I overvejer at gemme, eller vælger at tage stilling til senere. Til sidst er der ud- bunken, som repræsenterer, alt det tøj I ikke længere vil have, det kan være tøj, I ikke kan passe, eller som er slidt. Denne bunke kan derfor bestå af tøj, der skal smides ud, men også tøj som I kan vælge at give til genbrug eller sælge.      

Efter oprydning

Når I har fået ryddet op i jeres klædeskabe, og fået lagt noget af det tilbage i skabet, så kan det være, at I opdager, I står og mangler noget tøj til hele familien, fordi pludselig har I et overblik over, hvad for noget tøj I har, og hvad I bruger. Det I kan vælge at gøre, er at lave en hyggelig dag ud af det, ved at tage ud og købe billigt tøj til hele familien i samlet flok.