Telenor dækning og Netværk

Telenor dækningskortTelenor har i mange år markedsført sig under navnet Sonofon og har generelt haft et godt solidt rygte.

Da 4G for alvor skulle til at udrulles i Danmark, købte Telenor hundedyre 4G licenser og det samme gjorde deres konkurrenter herunder også Telia.

Det er meget dyrt at vedligeholde opbygningen af masterne og derfor kom Telia og Telenor allerede fra et par år siden ind på en fusion.

Det kunne dog ikke lade sig gøre pga konkurrencereglerne og derfor har de dannet et andet samarbejde, hvor de i fællesskab driver deres netværk af master. Tjek eventuelt netværk signal hos telenor her

Samlet Netværk = bedre dækning

Det er en del år siden de to mobilselskaber påbegyndte sammenlægningen og først i 2016 var de for alvor klar med de synergieffekter sammenlægningen kunne give – bedre dækning.

I dag får du derfor både dækning fra Telia og Telenor, hvis du køber et mobilabonnement hos Telenor og det giver både bedre dækning under tale, men også på mobilt internet, så det er en enorm fordel for forbrugerne.

Trods sammenlægningen får det samlede netværk (de benytter navnet TT network) en 2 plads i Telestyrelsens årlige praktiske måling af de 3 netværk i DK.

Men der er kraftige forbedringer målt kontra året før og det er mere end man kan skrive om hos den nederste i dækningshierarkiet Hi3G.

Samlet indkøb af nye 4G 900 Mhz licenser

Ved sidste budrunde på 4G licenser i DK, kunne TT netværket derfor købe ind til ½ pris kontra konkurrenterne.
Ud over bedre dækning vil sammenlægningen på lang sigt også gøre det muligt, at sænke priserne eller opnå et større overskud kontra f.eks. Hi3G, der står alene.

TDC er stadigvæk meget dominerende og svære at komme i nærheden af, men meget nye tests i f.eks. Esbjerg kommune viser en meget lille forskel på dækningen mellem de to udbydere.