Street Food – nu på hjul

Streetfood og truckDer er mange anledninger, som man har lyst til at gøre til noget ganske særligt. Og der er mange måder at gøre det på. Enten kan man vælge et helt specielt sted at holde festen, eller også kan man planlægge en god underholdning eller leje et band, der kan sætte gang i festen. Men man kan også vælge at lade maden være det, der gør dagen til noget helt særligt. Læs her, hvordan du med en food truck kan vække begejstring, hvad enten du skal holde en børnefødselsdag eller en fest for venner og familie.

Anderledes gourmet-mad

Når man kommer til en fest, er det ikke altid maden, der overrasker mest. Den kan være god og veltillavet uden dog at være mindeværdig og bliver dermed ikke et af festens fokuspunkter. Ønsker du derimod at gøre maden til et af de elementer, som skal huskes fra din fest uden, at du vil hyre en dyr kok til en formue, er det en rigtig god ide at booke en foodtruck.

Hvad er en food-truck?

Måske ved du slet ikke, hvad en food truck er? Det er heller ikke et fænomen, der har været på det danske marked så længe, så det er ikke så sært. En food truck er en varebil eller mindre lastvogn, som har fået integreret et køkken. Det vil sige, at der med bilen følger en kok, som på stedet tilbereder maden til gæsterne. Det er altså ligesom at tage en enkelt madbod ud fra et af de meget populære streetfood markeder, som har bredt sig med stor hastighed i det ganske land, og placere den hjemme ved dig selv, eller hvor festen nu skal holdes.

Den populære streetfood

Der er en god grund til at streetfood har vundet danskernes hjerter på rekordtid. Det smager himmelsk, er tilberedt af gode råvarer og det er uformelt. Tre ting som danskerne værdsætter. Så hvorfor ikke inviterer det ind som del af den særlige fest, du gerne vil holde? Der er rigtig mange forskellige slags mad, du kan vælge imellem. Både det europæiske køkken, det amerikanske, sydamerikanske og asiatiske køkken er repræsenteret med mange lækre retter. Du kan både tænke food trucken ind som enten forret, hovedret, dessert eller natmad. Eller som flere af delene eller som det hele, hvis du skal holde en stor fest.

Hvornår er food trucken en god ide?

Ofte vil det være oplagt at booke en foodtruck til at levere hovedretten, hvis du ønsker at holde en fest, der signalerer noget lidt afslappet og uformelt f.eks. også en julefrokost. Hvis du vil holde din runde fødselsdag derhjemme eller holde dit bryllup som en havefest for eksempel i et telt i haven, er det oplagt at leje en food truck eller to. Holder du en mere formel fest i selskabslokaler, er det en festlig og anderledes slutning på en skøn aften, at serverer natmaden fra en food truck. Det er et meget lækrere og sundere alternativ end en pølsevogn, og det er noget nyt og overraskende.

Til børnefødselsdagen

Der er mange forældre, der ønsker at gøre deres børns fødselsdag til noget særligt. Mange holder fødselsdage i en form for legeland eller i svømmehallen og markerer dermed dagen. I stedet for at invitere dit barns klasse ud et sted, kan du jo invitere dem hjem og leje en food truck til at stå for maden. Det vil bestemt også vække begejstring og vil endnu være noget de færreste har oplevet før. I en travl hverdag bliver det jo bestemt også mere overkommeligt, at inviterer klassen hjem, når man ikke skal stå og bage boller og kager i forvejen. Og er det om sommeren kan det hele jo foregå ude i haven.