Skift til energiruder og spar det hjem på et par år

Når man vælger at tage springet fra termoruder til energiruder, så vælger man samtidigt også at tage springet fra ineffektiv til effektiv. Termoruder er i og for sig ret gode, men de kan ikke måle sig med de smarte energiruder, der kan isolere endnu bedre og dermed også sænke varmeregningen. Udover at sænke varmeregningen, så gør energiruderne også underværker for dit CO2– aftryk, fordi du ikke skal bruge lige så meget energi på at varme rum op. Det gør altså både en markant forskel på den økonomiske front såvel som på klimafronten. Det kan dog være svært helt at forstå præcis hvorfor energiruderne er så effektive.

Hvad er den konkrete forskel?

Man kan sagtens snakke om, at der er stor forskel på termoruder og energiruder, men hvis man ikke vidste bedre skulle man tro, at der bare var tale om kvaksalveri. Man kan jo umiddelbart ikke se forskellen, men den er der bestemt. På energiruden er der nemlig et meget tyndt lag af metal på den inderste rude. Det lyder jo umiddelbart bims, men det betyder faktisk, at det er en meget mere effektiv rude. Ser du, når lyset er trængt igennem ruderne udefra, vil det få markant sværere ved at komme ud igen. Det er altså en slags drivhuseffekt, der bliver medieret af det tynde lag af metal. Dette kan både være til fordel i hjemmet, men så sandelig også på arbejdspladsen, hvor der også kan trænge til at blive skiftet ruder. Det gælder bare om at finde en glarmester, som kan magte opgaven og få skiftet ruderne i en ruf.

Hvem skal skifte mine ruder?

Det gælder først og fremmest om at finde en glarmester, som rent faktisk kan give dig et godt tilbud på udskiftningen af ruderne. Det er også værd at notere sig, om nogle af de ruder man skal bruge skal have nogle mål, som man ikke normalt ser og derfor skal specialfremstilles. Når man endelig har fundet en glarmester man stoler på og har fået overblik over vinduernes mål, så gælder det om at bestille. Læs mere om nye energiruder her og find ud af, hvordan de kan tjene sig hjem. Det vil de både gøre ved hjælp af den konkrete besparelse på varmeregningen, men også i kraft af den merværdi, som boligen vil få, når den er udstyret med energiruder.