Skal man købe eller lease en bil?

Når man skal have en ny bil til virksomheden, er der flere forskellige ting, man skal holde øje for, når man skal beslutte sig for, om bilen skal leases eller købes. Men hvilken af de to typer er bedst at benytte sig af?

Et køb af en bil er en langtidsinvestering

Når man skal have en ny bil til virksomheden, kan det være en fordel at købe bilen, såfremt man har i sinde at beholde den i mange år, uden at den skal udskiftes. Herudover kan det også være en fordel at købe bilen, såfremt man kører mange kilometer i løbet af et år, da dette bliver forholdsvist dyrt i leasingmetoden. Herudover skal man heller ikke ved køb af bil holde øje med eller være bekymret, om man kommer til at køre for mange kilometer i løbet af et år. Hernæst skal man ved køb af bil også have for øje, at man på en måde skal have finansieret bilen, hvilket oftest gøres ved at få et lån i banken, hvilket ikke for alle er muligt at få.

Billeasing er populært blandt mange – og med god grund

En anden måde, hvorpå det er muligt at få anskaffet sig en bil, er gennem leasing, hvor man månedligt betaler et beløb, der afhænger af bilens beskaffenhed, årgang, type og andre forskellige ting. At lease en bil egner sig godt i situationer, hvor man ikke skal have bilen længere end i 2-3 år. Herudover egner leasingmetoden sig også godt, såfremt man ikke kører alt for mange kilometer i løbet af et kalenderår. Ydermere er det måske også en smule mere overskueligt i forhold til økonomien, når man leaser en bil, da det månedlige beløb er let at forholde sig til, , hvis man sammenligner dette med at skulle betale af på et lån, spare op til et køb eller lignende.

I mange år har Nissan været konkurrencedygtig med mange af de store bilmærker, og det er de også, når det gælder billeasing. Her kan du lease din kommende Nissan.