Skal jeg vælge en laser- eller blækprinter?

Hvis du står over for, at skulle købe en ny printer, så har du mulighed for at vælge mellem enten en laser- eller blækprinter. Der er fordele og ulemper forbundet med begge valg. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at overveje begge printere nøje. Det er den eneste måde hvorpå du kan sikre, at du finder frem til den bedste printertyper for lige dit vedkommende.

I løbet af de seneste par år er der dog flere, der er begyndt at få øjnene op for laserprinterne, der tager en større og større markedsandel fra de konventionelle blækprintere. Der et naturligvis ikke uden grund, at det er blevet aktuelt. Der er flere, der køber laserprintere end blækprintere, hvilket er en tendens, der helt bestemt ser ud til at fortsætte på vis i fremtiden.

En laserprinter er hurtigere

Der er særligt én fordel forbundet med en laserprinter; at den udskriver lynhurtigt sammenlignet med en blækprinter. Det er ofte også dét, der er det afgørende aspekter for mange af dem, der ender med at købe en laserprinter. Dertil er tonerne til printeren oftest også bedre fyldt, så de holder længere sammenlignet med blækpatroner, der hurtigt løber tør for blæk.

Derfor er der også op til flere fordele forbundet med valget af en laserprinter. Den særlige fordel er dog, at du kan skrive ud på kort tid, hvilket særligt er fordelagtigt, hvis det er planen, at den skal bruges i et større omfang. I samme sammenhæng er det naturligvis også kun en fordel, at lasertoner holder længere tid end blækpatroner, så de ikke skal udskiftes jævnligt.

Hvornår skal jeg vælge en blækprinter?

Ovenstående er ikke noget, der betyder, at du skal ignorere blækprinteren fuldstændig. Der er fortsat sammenhænge, hvor det giver mening at købe en blækprinter i stedet for en laserprinter. Det er dog særligt, hvis du ved, at du ikke kommer til at bruge printeren i et synderligt stort omfang, da en laserprinter i en sådan sammenhæng vil være for stor en investering.

Hvis du blot skal bruge din printer et par gange i måneden, så kan det næppe betale sig for dig at købe en laserprinter. I et sådant tilfælde kan du lige så købe en blækprinter. Den er desuden også bedre til at udskrive billeder og på fotopapir, som ikke er muligt på en laserprinter, hvilket også er én af de få negative sider ved at vælge en laserprinter over en blækprinter.