Skal du sælge dit hus?

Hvis du har besluttet at sælge dit hus, ønsker du garanteret, at det skal gå så hurtigt som muligt. Med et hussalg følger en del ting, der skal ordnes. Der er flere ting, der er nødvendige at få gjort, og så er der ting, du kan gøre, for at fremme salget af boligen.

Hav styr på de nødvendige rapporter

Når du skal sælge dit hus, er der forskellige rapporter, der er gode at få lavet. Rapporterne skal give potentielle købere en bedre idé om husets stand bl.a. Rapporterne du bør få lavet, er energimærkning, tilstandsrapport og eleftersyn. Hvis du finder et firma, der kan lave alle tre rapporter for dig, vil det gøre processen langt lettere for dig. Sådan får du lavet en energimærkning.

5 tips til at gøre dit hus lettere at sælge

Det er ikke bare ligetil, når du skal sælge et hus. Det kræver en stor indsats fra sælgers side. Det kan tage tid at få solgt dit hus, men der er flere ting, du kan gøre, for at øge dine chancer for et hurtigt salg. Dette gælder både, når der skal tages billeder af boligen, og når den skal fremvises.

  1. Gør rent. Du skal gøre din bolig så indbydende som muligt, så få gjort grundigt rent. En potentiel køber skal kunne se sig selv bo i huset, men hvis der ikke er gjort rent, virker det helt modsat.
  2. Ryd op. Selvfølgelig har man ikke lyst til at købe en bolig, hvor det flyder med ting alle vegne. Hvis der er ting overalt, vil det også få boligen til at virke mindre, hvilket en potentiel køber nok ikke er interesseret i.
  3. De ekstra detaljer. Det er ikke nok at rydde op og gøre rent, hvis du vil have din bolig hurtigere solgt. Du skal gøre en ekstra indsats ved f.eks. at købe friske blomster til vasen på bordet, fyld frugtskålen op i køkkenet osv.
  4. Fiks småproblemerne. Der er garanteret nogle forskellige småting, der driller lidt i huset. Sørg for så vidt muligt at få dem fikset. Giv hoveddøren den olie den trænger til, fiks den stikkontakt der sidder løst og skift den pære, der er gået ud. Det vil alt sammen være med til at gøre køberens oplevelse bedre.
  5. Tænd lys. Hvis du tænder en masse lys, vil det gøre stemningen i huset mere hyggelig og hjemlig.