Skal det være slut med at fyre for gråspurvene?

Mange kender det. Den der ubehagelige følelse af kolde hænder og fødder, og selvom radiatoren står på sit højeste, og ilden buldrer i pejsen, så er det svært at få varmen. Vinteren har for alvor ramt Danmark nu, og som altid er det ensbetydende med gråt vejr og kolde temperaturer, som kan få selv den mest varmblodede person til at fryse.

De lave temperaturer og vindens rasen behøves dog ikke være ensbetydende med kolde huse. Med en effektiv efterisolering kan hænderne igen blive varme, og fødderne kan slippe for at bære flere lag sokker og tykke sutsko i et forsøg på at holde varmen. Efterisolering kan i virkeligheden udføres på mange forskellige måder. Det kan være væggene, der bliver isoleret, eller måske er det loftet, der bliver isoleret, men resultatet er altid et varmere og mere behageligt hus. Vælger du at få dit hus efterisoleret, er det endelig slut med at bære flere lag tøj, og bekymringen om skyhøje varmeregninger kan du også sagtens lægge bag dig.

 

Effektiv efterisolering giver bedre indeklima

Uanset løsningen er det altid en god investering i huset såvel som husets beboere at få efterisoleret huset. En efterisolering sikrer først og fremmest, at varmen i huset rent faktisk forbliver i huset, når du tænder for radiatorerne eller fyrer op i pejsen. Dermed er det slut med at fyre for gråspurvene, hvilket både er godt for dig, der bor i huset, men det er også godt for den samlede varmeregning. Og hvem vil ikke gerne spare nogle penge? Det er nemlig dyrt at varme et hus op, der ikke er ordentligt isoleret, og selvom en efterisolering kan være en stor post at skulle af med, så kan det alligevel godt betale sig i det lange løb.

Slutteligt er efterisolering også med til at give et meget bedre indeklima. Er væggene eller loftet ikke isoleret, fører det ikke kun kulde om vinteren med sig, men det kan også give et rigtigt dårligt indeklima. Et dårligt indeklima kan føre til flere negative sundhedsmæssige konsekvenser, hvorfor en efterisolering ikke kun er en investering i huset, men det er også en investering i beboernes helbred. Et isoleret hus forhindrer fugt i at sætte sig i væggene, og fugt kan som bekendt udvikle sig til sådan noget som skimmelsvamp. Ikke nok med at det ødelægger huset, så kan det også give rigtig alvorlige symptomer hos de, der bor i huset.

Er dit hus ikke allerede efterisoleret? Så overvej muligheden allerede i dag og kom et skridt tættere på en lavere regning og et bedre indeklima.