Fællesskab på arbejdspladsen medfører medarbejdertilfredshed, færre sygedage og et godt arbejdsmiljø, der fører til gode arbejdsresultater. Fællesskab giver tryghed, glæde og en følelse af sammenhold. Hvordan kan vi dyrke, eller forbedre, fællesskabet på arbejdet? Det giver vi nogle bud på i denne guide.

Fyraftensdrink
Typisk vælger folk at tage ud og drikke en fyraftensdrink om fredagen og skåle weekenden ind, dog kan fredagen være lidt af en udfordring for nogen, da mange aftaler eller familiearrangementer foreligger en fredag aften. Hvem siger, man kun kan drikke en fyraftensøl om fredagen? Hvorfor ikke en onsdag og skåle på, at man nu er over halvvejs gennem ugen? Bare det at komme ud fra kontorets fire vægge, drikke en øl på en time, kan være nok til at føle et godt sammenhold på arbejdspladsen.

Fælles spisning
At indtage frokosten sammen, enten i kantinen eller i frokoststuen, er også med til at skabe et fællesskab blandt kollegaerne. Her kan der blive talt om andet end regnskab, strategier eller andet arbejdssnak, men i stedet kan der blive fulgt op på weekendens forløb, familiefødselsdagen eller ferieplanerne.

Firmafester
Personalefester skaber i den grad sammenhold. Sociale arrangementer som sommerfester, julefrokoster eller anden form for firmafest, kan rive lidt op i de faste rammer og regler og være med til at vise andre sider af medarbejderne. Firmafester er noget, der kan være omdrejningspunkt i mange samtaler op til festen og i den grad også efterfølgende.

De små pauser
Mange arbejdspladser tillader 5 minutters rygepauser, kaffepauser eller en gåtur ned til vandet, hvis arbejdet tillader det, nogle gange i løbet af en dag. I stedet for at gøre det alene, kan man foreslog at gøre det i små grupper. Er arbejdspladsen placeret langt fra skov og vand, og er man fx beliggende midt inde i byen, kan en altan være en oplagt mulighed for at få lidt frisk luft i løbet af dagen. Se mere på minaltan.dk, hvilke muligheder jeres erhvervslokaler har for at få etableret en altan på bygningen.