Skab den bedste arbejdsplads

Vil du også gerne skabe de bedste mulige arbejdsforhold for dine medarbejdere? Der er mange parametre, man kan skrue på, når man gerne vil have glade og produktive medarbejdere. En af dem er at skabe de bedst mulige forhold på kontoret. De rigtige fysiske rammer gør det sjovt og rart at opholde sig på arbejdspladsen, hvilket også giver et incitament til at yde mere.

Forfriskende pauser

En lille station eller et lille the-køkken hvor der er mulighed for at tanke energidepoterne op, er super vigtige. Giv dine medarbejdere kvalitetskaffe og sæt lidt nødder og frugt frem. En lille forfriskende juice i ny og næ vil også gøre folk rigtig glade.

 

En anden måde hvorpå man kan give medarbejderne lidt ekstra energi, er ved at indføre nogle ”brain-breaks”. Gør det til et krav at medarbejderne skal bruge deres hæve-sænke borde, og minimum skal bruge 5 minutter hver time på at strække kroppen.

Fleksibilitet og ansvar

Det de dygtigste medarbejdere oftest efterspørger er fleksibilitet og ansvar. For at fremme begge disse værdier er det super vigtigt, at man har tillid til sine medarbejdere. Det kan udføres ved at give medarbejderne fleksible mødetider på udvalgte dage, mulighed for hjemmearbejde og et minimum af møder. For mange møder dræber nemlig ofte produktiviteten og er faktisk unødvendige. Der findes i dag en lang række software løsninger til virksomheder, som hjælper med at reducere antallet af møder, fordi de fordrer bedre kommunikation og samarbejdet om opgaver. Det giver også bedre muligheder for at arbejde hjemmefra.

 

Når medarbejderen får frihed og fleksibilitet, følger der selvfølgelig også ansvar med. Giv medarbejderen det fulde ansvar for en række opgaver og områder. Når medarbejderen står med et tilstrækkeligt stort ansvar, føler han eller hun sig også mere investeret og involveret i virksomheden. Ansvar øger arbejdsglæden, fordi man føler sig værdsat og nødvendig for virksomhedens daglige virke.