Scor dig selv et job i fodboldbranchen

Hvis du er helt vild med fodbold og har det som din absolut største hobby, har du måske også sommetider tænkt på, hvordan det kunne blive en endnu større del af dit liv. Det er bestemt ikke nemt at komme ind i den verden, men det er heller ikke decideret umuligt, hvis du drømmer om det.

Selvom fodbold for rigtig mange er noget, som udelukkende er forbundet med hobby og sjov, så er det jo også en branche, hvor rigtig mange bliver beskæftiget. På fodboldnyheder.dk kan du læse om alle former for fodboldnyheder, og måske kan du således også blive inspireret.

Trænervejen

Hvis du er vild med at vejlede andre i, hvordan de skal spille fodbold, kan du måske gøre lidt mere ud af dine trænerambitioner. Dette er selvfølgelig et område, hvor det er voldsomt svært at komme højt op, da der er ganske få stillinger i toppen, og man skal virkelig både have heldet og dygtigheden, ligesom en voldsom masse hårdt arbejdet er påkrævet for at have en chance.

Men mindre kan måske også gøre det, og hvis man blot bare vil være træner på et lavere niveau, er der rigtig mange muligheder for hurtigt at komme i gang. Man kan blot tilmelde sig de indledende trænerkurser, og så kan man lede efter et hold af træne i lokalområdet. Mange starter selvfølgelig med børn, fordi det er et naturligt step, men man kan naturligvis også springe ud i trænergerningen med voksne fra starten af.

Administration

Kigger vi lidt mere i den ’normale’ jobafdeling, så findes der rigtig mange administrationsjob i fodboldverdenen. Det gælder indenfor økonomi, hvor fodboldklubberne, organisationerne og virksomheder selvfølgelig også har eksempelvis økonomifolk ansat til at styre alt, hvad der hører under den afdeling.

Derudover findes der selvfølgelig også sekretærer og andre i administrationen, og det er faktisk et ganske stort antal mennesker, som beskæftiges på denne måde.

Marketing og salg

Et sted, hvor sport virkelig bidrager til beskæftigelsen, er indenfor marketing og kommunikation, hvor der naturligvis i stort set alle klubber og virksomheder sidder folk og arbejder med den slags. De mange fans og interessenter skal naturligvis pleases, og det betyder, at særligt de store klubber har flere folk siddende på disse poster. Eksempelvis er de sociale medier et godt redskab til at nå ud med den slags information og nyheder, og det er også de danske klubber efterhånden blevet ganske gode til at udnytte.

Salg er naturligvis også en stor del af fodboldbranchen. Selvom det ikke er det, man ser inde på banen, når man tænder fjernsynet, så er hele det setup, klubberne laver, naturligvis forbundet med en masse salgsarbejde. Sponsorer skal tiltrækkes, aftaler skal laves og der skal generelt laves salg af klubben som brand.

Det er noget, som beskæftiger måske endnu flere en de førnævnte områder, og det er et godt sted at stile mod, hvis man virkelig ønsker at arbejde indenfor fodbold, og man har en baggrund med eksempelvis salg eller relaterende områder. Der er masser af muligheder.