Sådan holder du dine tagrender rene

Rene tagrender er en lille, men super vigtig del af vedligeholdelsen på dit hus. Tilstoppede og utætte tagrender kan føre til fugtskader på husets facade og udhæng. Tagrender skal typisk renses en gang om året, men generelt er det en god idé at holde øje med dem. Alt det nedbør, som taget tager imod, skal ledes væk på en ordentlig måde, så det ikke skader huset.

Dårlige tagrender kan resultere i, at vandet ledes mod huset. Det kan lede til nedbrydning og frostsprængninger. Derudover er der en risiko for, at dit hus får indvendige fugtskader.

Fuld service

Den nemmeste og sikreste måde at vedligeholde sine tagrender på er med hjælp fra en professionel blikkenslager. Hos Blikværkstedet blikkenslager i Skanderborg kan du tegne en serviceaftale på vedligeholdelse af dine tagrender. Så er du sikret eftersyn af tagrender, nedløb, inddækninger, samt rensning af tagrender. Virksomheden udfører alle opgaver i zink, kobber, aluminium og skiffer. De kan bl.a. udføre flotte løsninger med skiffertag, vedligeholdelsesfri gavle og smukke kviste.

Gør-det-selv

Hvis du har mod på det, kan du selvfølgelig også rense dine tagrender selv. Det kan med fordel gøres, efter bladende er faldet af træerne i efteråret. Du skal ikke bruge så meget udstyr og kan nøjes med at grave skidtet ud med dine hænder eller en lille graveske. Er der kommet fastgroet eller mere hårdført skidt, skal det renses af med en stiv børste og vand. Selvom arbejdet er nemt, skal man være forsigtig med sine tagrender. Hvis de knækker eller revner, er man nødt til at få dem repareret eller købe nye.

Du kan altid tjekke, om dine tagrender fungerer, som de skal og er klar til det næste store regnskyl. Man ved aldrig helt, hvornår det kommer. Det gør du ved at lægge haveslangen op i tagrenden og skrue helt op for vandet. Sidder tagrenderne skævt, skal de justeres en anelse. Er der større problemer med at lede vandet væk, er det bedst at tilkalde en blikkenslager.