Hvor ofte har man ikke drømt om at få etableret sin virksomhed digitalt, i form af en webshop eller at opnå flere salg online? Men hvordan får man egentlig sin egen host, funktionel hjemmeside og en konkurrencedygtig virksomhed, som har succes online? Du kan blive klogere på hvordan i denne artikel, hvor vi kommer ind på strukturen af et website, og med en mulig løsning til digital markedsføring.
Hvad er hosting? Og kan du finde den rette host ude i den digitale jungle?
Hosting er i grove træk en database af hjemmesider, som har fået adgang til at eksistere på internettet, ved hjælp fra et eksternt firma. Ved at have din hjemmeside hostet hos en anden udbyder, sparer dig for alt det tekniske. De færreste eksperter ved hvordan man hoster selv, og man ser det også som en tidsrøver, der koster mere i det lange forløb.
Der findes et hav af forskellige udbydere, men vi alle ønsker den bedste og mest økonomiske udbyder. Derfor kan det tage evigheder at finde den korrekte udbyder, og det er ærlig talt en tidsrøver. Du bør derfor overveje at gøre brug af en sammenligningstjeneste som Hostingguiden, der kan hjælpe dig med at få et overblik over forskellige muligheder med hosting.
Hvordan bygger jeg min egen hjemmeside eller webshop?
At bygge sin egen hjemmeside, kræver teknisk forståelse i flere forskellige programmeringssprog. Men det er ikke umuligt at lære det selv. Derfor kommer vi med en systematisk guide til kodesprog som skal læres.
Først og fremmest skal du have et tekst editor program som kan forstå og illustrere kodesprog. Der findes mange gratis editors, som kan hjælpe med at opbygge kodestrukturen. Vi anbefaler at du eventuelt tager et kig på Sublime eller Atom, da vi selv har god erfaring med disse 2 programmer.
Nu hvor programmet er i hus, er der nogle basale ting du skal have forståelse for, for at kunne bygge en hjemmeside op.
- HTML – Hyper Text Markup Language, er selve skelettet som giver hele strukturen på et site. HTML bliver brugt på alle hjemmesider og kan også anses som grundstenene til et hus.
- CSS – Cascading Style Sheets er stylingen som pynter skelettet med tøj, farver, størrelser og effekter. Nu hvor grundstenene er på plads, ønsker vi at give huset farven gul, og det kan gøres ved hjælp fra CSS.
- PHP – Hypertext Preprocessor er selve programmeringen som skaber dynamisk indhold. Hvis du har et lager af oplysninger fra en database, kan PHP hjælpe dig med at få det hele vist som du ønsker det. Dette programmeringssprog er relativt besværligt at lære og kræver meget tid og en del hjælp fra andre. Her kan du blandt andet kigge på et CMS-system.
- mSQL er et database management system. Dette system kan anses som et register af oplysninger som bliver bevaret sikkert. For at vise indhold fra din database kræver det både forståelse for sql opbygning og PHP.
Alle disse forskellige sprog kan læres ved hjælp fra guides og forums, men kræver meget tid og teknisk forståelse.
Er din forretningsplan stærk nok, og når du ud til målgrupperne?
Det kan være svært at finde ud af hvor vidt man når ud til målgrupperne, og hvordan man skal markedsføre sig selv på de sociale medier herunder hvordan du kommunikere dit budskab til de potentielle kunder. Du kan derfor med fordel overveje at tage et kursus inden for kommunikation der kan hjælpe dig til at brande din virksomhed på en god måde. Du kan se mere om kurser og kommunikation hos BRO.