Sådan håndterer du de praktiske ting ved et dødsfald

Hvis du oplever, at en af dine nærmeste går bort, skal der være tid til at bearbejde det. Det er en eftertænksom tid, hvor du skal give dig selv lov til at håndtere det på din helt egen måde. Men samtidig skal du tage dig af forskellige praktiske og juridiske ting, for der er masser af ting, der skal tages stilling til lige efter. Det kan godt virke meget uoverskueligt i situationen, for hvordan finder du lige ud af, hvad præcis du skal tage dig af.

Få hjælp af en bedemand

Som noget af det første kan du vælge at kontakte din lokale bedemand. En bedemand har til opgave at tage ansvar for alle de praktiske opgaver, der måtte følge med et dødsfald. Hvis du finder en god bedemand, der kan klare alle disse ting, kan du i stedet fokusere på helt andre tanker. Når du oplever et dødsfald, skal der bl.a. kontaktes en præst for at fastlægge en tid og sted til begravelsen. Desuden skal der indrykkes en dødsannonce, vælges en kiste og sten eller en urne, arrangeres transport med rustvogn m.m. Alt dette kan være svært selv at holde overblik over, og det er netop derfor, at du skal få hjælp af en bedemand.

Valg af tøj til den afdøde

Når der skal tages afsked, skal der også findes det helt rette sæt tøj til den afdøde. Det kan du sammen med nogle andre nærtstående personer vælge. Når I skal vælge et sæt tøj, kan I enten vælge et sæt, som vedkommende tit gik i eller et sæt, som I synes klæder personen og som ville passe helt perfekt til en god og personlig afsked.

Tømning af dødsbo

Efter et dødsfald følger også den opgave at tømme dødsboet. Der er nogle ting, der er bedst at få fjernet hurtigt såsom mad i køleskabet og skabe. De fleste andre ting kan du fjerne i dit eget tempo. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan folk kan lide at håndtere opgaven. Nogle kan lide at tage sig tid og kigge godt på alting, mens andre foretrækker at få det overstået hurtigst muligt. Det kan også være, at du slet ikke har lyst til at gøre det selv, men hellere vil kontakte et firma, der kan klare det for dig. Der findes nemlig firmaer, der specialiserer sig i den slags opgaver.