Sådan gør du dit barn klar til førskole 

I mange år har det været normen at starte i skole i august, men det er blevet mere og mere normalt at starte i førskole allerede i marts måned. Det giver børnene en god start på skolen, og de har rig mulighed for at vænne sig til skolen, lærerne og deres nye skolekammerater inden den rigtige skolestart.

Skal dit barn i førskole, er det en god ide at forbedrede det på alt det, der måtte komme. Det er en stor omvæltning at gå fra at gå hjemme eller være i børnehave til pludseligt at skulle sidde stille og koncentrere sig. Derfor er det en rigtig god ide at gå i gang med at styrke dit barns koncentration allerede før skolestart. Det kan være ved at lægge puslespil, tegne, male og kigge i bøger.

At inkludere dit barn i alle skoleindkøb kan bidrage til, at dit barn er motiveret og glæder sig til skolestart. Der er nemlig mange ting, dit barn skal have inden skolestart. Penalhus, blyanter, farver, sportstaske, madkasse og skoletaske skal være i dit barns yndlingsfarver og motiver. Det kan eksempelvis være en Jeva skoletaske, som kommer i alskens farver, så du og dit barn kan finde den helt rigtige.

 

Et stort skridt mod en ny verden

Når dit barn skal begynde i skole, er det en stor dag. Der er mange nye indtryk, nye venner at lege og gå på opdagelse med og en masse nye ting at lære. Men skolegang er meget forskellig for dagligdagen derhjemme og i børnehaven. Pludseligt er der en del faste rammer, der skal overholdes for forældre såvel som de små, og for at lette overgangen kan det være en god ide at øve rutiner med dit barn før skolestart.

Det kan være at lære at stå op på samme tid hver dag, lave små opgaver hver aften for at forbedrede dem på lektier, smøre madpakke og pakke skoletaske og penalhus med de helt rigtige ting såsom bøger, blyanter og drikkedunk. På den måde lærer dit barn de mange nye rutiner at kende på en nænsom måde, og de bliver helt klar til at starte i skole i marts måned.

På den måde kan du være med til at give dit barn en blid overgang fra at gå hjemme eller børnehave til førskole, og du hjælper også dig selv med at komme ind i den helt nye dagligdags rytme og rutine.