Sådan fungerer it i clouden

De fleste virksomheder har i dag en helt masse data til at ligge på computersystemer og bruger alverdens programmer til at gemme deres filer. Rigtig mange af de ting der bliver lavet foregår på computeren, og nogle virksomheder er endda udelukkende baseret på it og har ikke nogle fysiske aktiver.

Har din virksomhed taget stilling til den bedste it-strategi? Det er ikke helt uvæsentligt hvor I lagre jeres data og systemer henne. Det er både i forhold til sikkerhed, systemets effektivitet og omkostninger.

Når man snakker om it-infrastruktur i virksomheder, er der typisk to måder at gøre det på. Det kan være med et datacenter, hvor virksomheden investerer i eget hardware eller med en cloud løsning. Atea tilbyder specialistkompetencer, når det kommer til løsninger indenfor it-infrastruktur og cloud-løsninger.

Hvad er en cloud

Typisk har man tidligere haft brug for en masse hardware for at kunne lagre store datamængder og bruge it-systemer i virksomheder. Selv små- og mellemstore virksomheder har været nødsaget til at investere mange penge i tunge løsninger.

Hvis man lagrer sin data og it-systemer i skyen, lægger man faktisk bare det hele ud på internettet. Det betyder selvfølgelig ikke, at det bliver offentligt tilgængeligt. Skyen er et lukket rum på nettet, hvor sikkerheden er helt i top.

Mange virksomheder outsourcer deres it-infrastruktur og –systemer. Så behøver de ikke at investere i dyrt hardware og vedligeholdelse, og der skal ikke ansættes et helt hold til at bøvle med it-sikkerhed. Så i stedet for at it-systemet ligger på egne servere, er det nu tilgængeligt på nettet.

Det giver også små- og mellemstore virksomheder rigtig gode betingelser for hurtig vækst, da de løbende kan betale for forbruget i stedet for, at skulle investere i mere teknologi hver gang de vækster.

Hvad kan skyen gøre for min virksomhed?

It er alt afgørende for mordene virksomheder, men det er ikke ens betydende med, at din virksomheds kerneopgaver har noget med it at gøre. It er noget, der er nødvendigt og bare skal fungere.
Et godt it-system skal indeholde mange forskellige ting, bl.a.:

  • Backup systemer
  • Disaster Recovery
  • Optimal sikkerhed
  • Daglig drift
  • Data og CRM

Derfor kan det være en god idé at outsource sin it-infrastruktur og lade specialister tage sig af ovenstående opgaver, så I kan koncentrer jer om det, I er bedst til.