Sådan får du mændene i din omgangskreds til at huske cykelhjelm

Der er flere og flere danskere, der er opmærksomme på at cykelhjelmen er utrolig vigtig, når du som cyklist bevæger dig ud i trafikken. Men det er ikke alle, og det kan være svært at overtale en, der slet ikke ønsker at gå med cykelhjelm til pludselig at tage en i brug. Det ses ofte, at kvinder er bedre til at huske cykelhjelmen end mænd. Men der er flere grunde til, at det er utroligt vigtigt med den cykelhjelm. En hjelm er et must, når du er i trafikken. Hvis du kender nogle mænd, der burde bruge den, så er der her et par gode grunde, som du kan fortælle dem.

 

Vær et forbillede for dine børn

Det er svært at fortælle sine børn, hvorfor det er så vigtigt med en cykelhjelm, og hvordan det kan være så vigtigt at huske den, når du ikke selv bruger den. Det argument vil du helt sikkert også støde ind i. Når dit barn ser dig med din cykelhjelm, vil der slet ikke blive spurgt ind til, hvorfor han/hun skal have den på. Jo flere der bruger cykelhjelmen, jo mere ”unormalt” vil det være at cykle uden, og det er vigtigt. I storbyerne kan det være farligt at cykle rundt uden cykelhjelm.

 

Den reducerer risikoen for alvorlige hovedskader

Hvis du bruger din cykelhjelm, og du bruger den korrekt, kan du reducere din risiko for hovedskader med 50% (Rådet for Sikker Trafik). Det siger sig selv, at det er bedst at tage den cykelhjelm i brug. Hovedet er sårbart, og når du cykler hurtigt ned af gaden, kan du komme meget slemt til skade, hvis du ikke beskytter dit hoved. Det kan faktisk være det, der gør en forskel på, om man overlever et alvorligt fald.

 

Hvad med udseendet på den cykelhjelm…?

Der findes cykelhjelme i så mange forskellige mønstre og farver, at enhver helt sikkert vil finde en, der passer. Hvis mændene er skræmt væk af alle de farver, findes der cykelhjelme i neutrale farver. Desuden er det ikke udseendet, der er det vigtige, når vi befinder os i trafikken. Som cyklist er man i forvejen udsat blandt alle biler, og derfor skal man selv sikre sin sikkerhed bedst muligt. Du kan jo faktisk beskytte dit hår fra sne, vind og regn på sin vis. Det beskytter i hvert fald mere end uden hjelmen.