Sådan får du en klimavenlig bolig

Klimaforandringer, klimakrise, global opvarmning. Der er et stort fokus på klima og miljø i medierne og blandt befolkningen. De danske politikere har også klimakrisen højt på deres dagsorden. Det er med god grund. For vil vi mennesker stoppe den nedadgående udvikling med menneskeskabte klimaforandringer, kræver det handling nu. Heldigvis kan du selv gøre mange gode tiltag som kan sænke dit CO2-aftryk. Et godt sted at starte er ved din bolig. Herunder får du en guide til, hvordan du får en klimavenlig bolig. Du vil blive præsenteret for følgende overskrifter:

  • Udskift oliefyret nu – og spar penge
  • Efterisoler dit hus
  • Udskift gamle vinduer og lap sprækker i muren

Udskift oliefyret nu – og spar penge

Bliver din bolig lige nu opvarmet af et oliefyr? Du kan med stor fordel udskifte oliefyret med en energivenlig varmepumpe. Et oliefyr kræver nemlig meget olie for at opvarme hele huset. En varmepumpe kræver kun luften udenfor huset. Samtidig er en varmepumpe billigere end et oliefyr, og du kan nemt spare mange penge årligt ved at skifte til en varmepumpe. Hos Midtjysk El Center kan du få ét samlet tilbud på en varmepumpe.

Efterisoler dit hus

Bor du i et ældre hus? Så kan du spare mange penge ved at efterisolere dit hus. Ældre huse er ofte dårligere isoleret end nyere huse. Det gør, at varmen siver ud igennem husets mure. Efterisolerer du dit hus, vil du hurtigt opleve, at du sparer på varmen. I sidste ende vil du kunne mærke det på din pengepung.

Udover pengebesparelsen sparer du også klimaet for unødig belastning. Siver varmen ud af dit hus, siver varmen direkte ud i luften. Det er spild af ressourcer, og derfor kan det godt betale sig at få fikset isoleringen, når du vil leve mere klimavenligt.

Udskift gamle vinduer og lap sprækker i muren

På samme måde som ved dårlig isolering kan varmen også sive ud af huset gennem gamle vinduer og sprækker i muren. Overvej derfor om du bør udskifte husets gamle vinduer og i stedet sætte isolerede og klimavenlige vinduer i huset.

Har husets mur sprækker og revner? Gå en tur rundt om dit hus for at se, om du kan spotte revner og sprækker, hvor varmen (og skadedyr) kan komme igennem. Det kan være nyttigt at lappe sprækker og revner, idet det vil spare på varmen. Samtidig undgår du også, at uønskede skadedyr kan kravle igennem sprækkerne.