Sådan får du en god motionsvane

Langt de fleste ved godt, at motion og en varieret kost er alfa omega for at have en sund livsstil. Det er dog ikke alle, der har taget rådene om motion og en varieret kost til sig, og det kan der være mange forskellige grunde til. Har man travlt, kan det være svært at finde tiden til motion, mens det også kan være uoverskueligt at skulle stå og lave mad i flere timer hver dag for at sikre, at man får noget ordentligt at spise. Derfor ender man typisk med at springe motionen over, og så finder man noget take away med levering på nettet. Kan du nikke genkendende til scenariet, og ønsker du at få en sundere livsstil, så kan du herunder få gode råd til, hvordan du får en god motionsvane.

Anskaf dig en træningsmakker

Skal du selv opbygge en god motionsvane, så vil du hurtigt opleve, at det kan være meget sværere, end det umiddelbart lyder. Når man kun har en aftale med sig selv, kan man have en tendens til at lave overspringshandlinger og dårlige undskyldninger overtage, og før man ved af det, har man siddet i sofaen hele aftenen. Ønsker du at få en god motionsvane op at køre, kan det derfor være en rigtig god idé at finde en træningsmakker, som kan hive dig med op, når motivationen er væk, mens du også kan hive din ven med, når vedkommende ikke har lyst. Når man er forpligtet til en aftale, er det meget nemmere at komme af sted, og med en træningsmakker har man også en at dele oplevelserne og udviklingen med.

Det er ligeså vigtigt at restituere

Selvom det er vigtigt, at man får opbygget en god motionsvane, så er det ligeså vigtigt, at man restituerer efter hver træning. Det betyder altså, at kroppen skal have ro for at opbygge muskler, og det kan den ikke få, hvis du kører hårdt på fra starten af. Sørg for at velvære og din sundhed prioriteres højt så du ikke ender med at få skader eller gener, som kan sænke din udvikling og gode vane. Eksempelvis kan kompressionsstøvler som disse hjælpe dig med at restituere og komme ned i gear. I nogle tilfælde har man brug for udstyr – især når man begynder at blive mere trænet. Klik ind på linket hvis det lyder som noget for dig og bliv meget klogere.