Sådan får du dine udenlandske ansatte til at snakke mere dansk

I dagens Danmark er det ikke ualmindeligt, at virksomhedsejere har udenlandske ansatte. Dette gælder inden for mange forskellige brancher. Og det giver da også god mening, da udenlandske ansatte har de samme kompetencer som danske ansatte. Oftest kan de derudover bidrage med et andet syn på tingene, da de ikke er vokset op med den danske kultur. Ulemperne er dog, at den sproglige barriere godt kan have konsekvenser for den stillede opgave. Misforståelser kan opstå, og det kan i værste fald lede til økonomiske tab hos virksomheden. Men ved at lære dine ansatte mere dansk, kan disse sproglige misforståelser undgås. Men hvordan bærer du dig lige ad med det?

Du kommer langt med et danskkursus

Det er nok de færreste virksomhedsejere, der også lige har en dansklæreruddannelse oveni. Derfor skal du ikke give dig i kast med selv at undervise dine udenlandske ansatte. Det ville kræve meget af din tid, og du har sikkert vigtigere ting at tage dig til som virksomhedsejer. Men ved at sende dine udenlandske ansatte på et effektivt dansk kursus, vil de hurtigt lære det danske sprog bedre at kende. Og heldigvis er der mange virksomheder, der tilbyder sprogundervisning til virksomheder. Disse virksomheder tager udgangspunkt i din virksomhed og branche, og tilpasser sprogundervisningen efter dét. Sprogundervisningen vil foregå på din virksomheds adresse. Du kan selv bestemme, om sprogundervisningen skal foregå indenfor eller udenfor arbejdstiden. På den måde er sprogundervisningen altså utroligt fleksibel.

Hvordan bestiller jeg sprogundervisning til mine ansatte?

Det er heldigvis utrolig enkelt at bestille sprogundervisning til dine ansatte. Dette kan nemlig gøres online. Virksomheden IA Sprog har for eksempel alle deres tilbud samlet på deres hjemmeside. Så det er blot at gå ind på hjemmesiden, og finde det tilbud, der passer bedst til dine ansatte. Når du har gjort dét, tager du bare kontakt til virksomheden.