Sådan får du den rigtige træbordplade

Skal du flytte, eller drømmer du blot om at renovere dit gamle køkken? Så ved du sikkert, at der findes en jungle af muligheder. Skal der primært være skabe eller skuffer? Hvilken slags ovn? Og hvordan skal vasken se ud? For de fleste er det største valg dog valget af køkkenets bordplade. Bordpladen er vigtig, da den er noget nær altafgørende for hele køkkenets stil, udtryk, holdbarhed og anvendelsesmuligheder. En køkkenbordplade af træ er blevet et yderst populært valg i køkkenet – og med god grund. Træbordplader er unikke, smukke og meget modstandsdygtige. De er nemme at holde og er samtidig en af de mest hygiejniske overflade, du kan lave mad på.

5 trin til den rigtige træbordplade

En træbordplade er ikke bare en træbordplade. Der findes utrolig mange træsorter i et utal af farver og nuancer, der alle vil kunne skabe et bestemt look til dit køkken. Her er et par gode trin til, hvordan du finder frem til den helt rigtige bordplade.

  1. Skal det være en lys eller mørk træsort? Lad hjemmets stil afgøre dette. Er du til den mere minimalistiske stil, vil en hvidtonet træsort gøre sig bedst, mens en mere mørk træsort vil passe godt i de mere romantiske hjem.
  2. Hvilken type træ, skal det være? Er du til eg, bøg, ask, mahogni, valnød, fyr eller kirsebærtræ? Vælg en træsort ud fra, hvad du har af ønsker og behov. Når det gælder træbordplader til køkkenet, er eg ofte populært, da denne både er smuk og meget holdbar.
  3. Når du har valgt en træsort, skal du også vælge, hvilke oliebehandlingen bordpladen skal have. Forskellige olier vil nemlig kunne give bordplader forskellige udtryk.
  4. Find nu ud af, hvilken bredde, længe og tykkelse pladen skal være. Du skal være helt sikker på, at din nye bordplade passer perfekt ind i dit køkken.
  5. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du undersøger, hvordan træbordpladen skal vedligeholdes. Vand og farvestoffer kan nemt efterlade mærker i dit træ, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på altid at tørre af, når du har brugt køkkenet. Vær særlig opmærksom i området omkring vask og kogeplade – og der hvor du skænker vin. Du bør også give din træbordplade regelmæssig oliebehandling, så den kan holde sig flot i mange år frem. De fleste træsorter kan slibes helt ned og komme til at fremstå som helt nye igen, hvis din bordplade en dag ender med at være meget slidt.

Design selv og få bordplader i træ, som du ønsker

Der er altså mange overvejelser, når det gælder en bordplade af træ – og mulighederne er lige så mange. Men finder du den helt rigtige, er der ingen tvivl om, at det i mange år vil være besværet værd. Med træbordplader fra MIFApladen, kan du designe din egen træbordplade. Her kan du få produceret en træbordplade i det træ, du ønsker og i dine mål. Så er du sikret en bordplade præcis, som du ønsker.