Rent tøj med ren samvittighed

Det er nok de færreste, der har et større kendskab eller indsigt i tørretumblere. For de fleste er det nok blot en maskine, der sørger for, at tøjet er tørt. Det er der som sådan heller ikke det mindste galt med. Man skal dog vide, at man ved at sætte sig lidt ind i, hvilken tørretumbler man har i hjemmet, faktisk aktivt kan være med til at gøre noget godt for miljøet. Samtidig med, at ens samvittighed kan være ligeså ren og tør som det tøj, man har på, ved at bruge en energivenlig tørretumbler, er der faktisk også en del penge at spare på denne variant.

 

Når gode råd er dyre

Er man i en situation, hvor man skal investere i en ny tørretumbler, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken maskine, man ender ud med. Det kan være en rigtig god idé at sætte sig lidt ind i tingene, da man kan ende ud med at spare en del penge. Her er nogle råd:

–       Det er selvfølgelig en god idé at vurdere, hvor meget man regner med at skulle bruge den alt efter, hvor mange man er i husstanden. I den forbindelse er det samtidig en god idé at matche sin tørretumbler med kapaciteten på sin vaskemaskine

  • Med eller uden dampfunktion; dampfunktionen minimerer risikoen for krøllet tøj

–       Vigtigst af alt er det dog at undersøge energimærkningen. Normalvis undersøger man energimærkningen, når man investerer i vaskemaskiner og/eller køleskabe. Samme princip gælder for tørretumblere, netop også da denne har et større energiforbrug end eksempelvis et køleskab. Derfor er det også sværere at finde et energivenligt apparat. Man skal kigge efter de produkter, der har anmærkningen A+++, da disse har det laveste forbrug

 

Spar penge på den miljøvenlige tørretumbler

Som nævnt ovenfor er det en rigtig god idé at undersøge, hvilken tørretumbler, du skal købe. Eksempelvis kan det være en god idé at sætte sig ind, hvilke forskelle, der er på en energivenlig og ikke-energivenlig tørretumbler. Ikke nok med at man gør noget godt for miljøet ved at tage den energivenlige, er der faktisk også en hel del penge at spare. Det er der af den simple grund, at den energivenlige maskine som en selvfølgelighed ikke bruger nær så meget energi som andre varianter. På denne måde kan man altså spare penge på den lange bane.Find energivenlige tørretumblere her.