Pynt op til hyggelig havefest

HørservietDer er bare ikke noget som en havefest en skøn lun sommerdag eller aften. Det er længe lyst, og når mørket sænker sig kan man tænde lanterner rundt om i haven og lyskæder i træernes grene. Gæsterne kan nyde lækker mad og dejlige drikkevarer i solen eller søge skygge under parasoller. Men i Danmark er vi desværre også nødt til at tænke lidt praktisk, da solen og varmen er lunefulde bekendtskaber her til lands. Hvis du fylder rundt, skal giftes eller bare gerne vil glæde familie og venner med en sommerfest, så læs med her.

Tænk teltet ind i planen

I Danmark er sommeren skøn, når solen skinner, og danskerne elsker at være ude og nyde det gode vejr. Men desværre må man altid have en plan B i ærmet, når man skal holde havefest i dette land. Vejret er jo noget uforudsigeligt selvom vi er midt i årets varmeste periode. Det kan være dejligt solskin og lune vinde den ene dag for så at blæse op og regne den næste. Så tænk altid et telt ind, det er desværre en nødvendighed her til lands. Men er vejret med os, findes der ikke noget skønnere end en havefest.

Afslappet eller stilfuld fest?

Der er mange måder at gribe en havefest an. Den kan være fuldstændig afslappet, hvor man låner naboernes haveborde og finder alle de stole frem man har. Det kan også være helt ovre i den anden grøft, hvor der er dækket op med hvide duge og stilfuld bordpynt. Skal du for eksempel holde et bryllup, så kan du jo sagtens holde på formerne, selvom det foregår i et telt i haven. Mange vælger dog at holde deres bryllupsfest i haven for at gøre det mere afslappet og nede på jorden.

Dugen betyder noget for helheden

Uanset om din fest skal være afslappet og nede på jorden, så er det pænt at have ens duge på bordene – også selvom du har lånt bordene her og der. Det giver et mere samlet og festligt indtryk. Og dugene behøver hverken at være hvide og stive eller af slattent nervøst velour. Du kan for eksempel vælge duge og servietter af hør. Det er et skønt materiale, der falder flot og virker sommerligt. Hørduge findes også i en mere rustik udgave, så selvom du ikke vil have, at festen bliver for fin i det, kan du sagtens bruge hørduge. Det giver en meget flottere opdækning end de nervøse velourduge, der har præget billedet i alt for mange år nu.

Tænk utraditionelt

Hvad enten du skal holde en sommerfest for familie og venner, barnedåb eller bryllup, så kan det være sjovt at tænke utraditionelt. Du kan for eksempel lave et bord af paller. Læg pallerne i forlængelse, to ovenpå hinanden og med en træplade øverst, så de danner et lavt bord. Læg puder i stedet for stole. Hvis du dækker bordet op med smukke blomster og en lækker hørserviet virker det stadig festligt, selvom det er primitivt og anderledes. Har du mange træer i haven kan du hænge smukke papirpomponer op i træerne og eventuelt lamper. Det ser smukt og festligt ud. Bliver du nødt til at flytte festen ind i et telt, kan pomponer og lamper også spille en flot og festlig rolle som pynt der.

Tænk praktisk

Når nu vi ikke kan regne med det gode vejr her i Danmark er det en god ide at tænke praktisk. Når du vælger pynt til festen så vælge noget, du både kan bruge både ude og inde. Lyskæder, papirlamper og papirpomponer kan bruges hvad enten du skal pynte op i et telt eller i haven. Du kan også sagtens dække op med palleborde og siddepuder, uanset om festen skal foregå i et telt eller ude på græsplænen. Det gør det hele meget lettere for dig selv, hvis du pludselig må tage plan B i brug.