Polterabend – skab den uforglemmelige dag

Polterabend kommer af de to tyske ord Polternog Abend, som betyder hhv. ’larme’ og ’aften’ og markerer overgangen fra single til gift. Skikken har efterhånden eksisteret i Norden i flere hundrede år, og nu er det blevet tid til, at din gode ven eller veninde skal giftes og dermed sendes afsted med en behørig polterabend. Som planlægger af aktiviteterne, står man med et stort ekstra ansvar for den mindeværdige dag, og det kan nogle gange være vanskeligt at hitte på ideer til polterabend. Her følger imidlertid et par almindeligt gode råd.

 

Grundstenene

Overraskelsesmomentet er helt centralt i en veltilrettelagt polterabend. Bruden eller brudgommen kan i princippet forvente hvad som helst i løbet af dagen, hvilket er en stor del af den traditionsrige oplevelse. De fleste dukker op hjemme på brudeparrets adresse og spiser en gang morgenmad, før turen går ud på de vilde vover. Udover overraskelseselementet, er det for de fleste deltageres vedkommende svært at komme udenom, at en polterabend ofte indeholder to andre karakteristiske elementer: alkohol og aktiviteter. Således skal der gerne være rig mulighed for at slukke tørsten i løbet af dagen, især hvis den byder på mange fysiske og sjove aktiviteter (alt med måde, selvfølgelig).

 

 

En sjov dag for alle

Selvom bruden/brudgommen ikke selv tager del i planlægningsarbejdet, er det i orden at give nogle ledetråde i forhold til ønsker til dagens forløb. Da det er disse to personer som er i centrum, vil det være ærgerligt, hvis dagens forløb er skudt helt ved siden af. Samtidig skal der være plads til alle, da de pågældende vennegrupper ofte er vidt forskellige og fra forskellige steder i bruden/gommens liv. Nogle foretrækker også et mere stille og rolig forløb, hvilket der også må tages hensyn til. Der er generelt en del ting at overveje, når man giver sig i kast med at planlægge en polterabend. Synes du at det virker en smule uoverskueligt, og samtidig gerne vil have hjælp til planlægningsarbejdet, kan du med fordel kigge på Bakkens bud på sjove ideer til polterabend. Her kan du få et skræddersyet tilbud, som tager hensyn til alle deltageres ønsker. Dermed bliver det muligt at skabe en uforglemmelig og garanteret sjov dag for alle.