Nyt inden for mobil bredbånd og 5G

4g nytMobilt bredbånd har undergået en rivende udvikling siden sin spæde ungdom som en luksus-løsning til dem der bare ikke kunne leve uden en fast internet-forbindelse. Klager om upålidelig forbindelse, dækning der kun rakte til meget få dele af landet, og høje priser har længe været en hæmsko for udviklingen af netværket, men med innovation kom råd, og i dag kan mobilt bredbånd konkurrere på lige fod med den normale af slagsen. Drømmen om at kunne være på overalt er ikke længere et uopnåeligt drømmescenarie, det er den virkelige verden.

Vi kan alle nikke genkendende til fordelene ved mobilt bredbånd: evnen til at få vores computer online lige meget hvor vi befinder os i verdenen, uden at vi skal leve med snegle-langsomt wifi hos Starbucks, eller i lufthavnen. At kunne sende den opgave, Skype med vennerne, eller bare surfe når det passer os, uden at vi skal tænke på hvor vi er. Det kan være midt på Strøget, eller i en mose ude i Raadvad. Den store forhindring har dog været hastigheden. En upålidelig forbindelse der aldrig kunne helt hamle op med den vi har i hjemmet.

Højere hastigheder med 5G

Den helt store nyhed som har været længe ventet er selvfølgelig introduktionen af 4G-netværket. Med muligheden for at få fingrene i 5G-netværket er den mobile bredbåndsforbindelse trådt op i en helt anden liga. Med dette netværk kan du nu få mobilt bredbånd der mange steder er hurtigere end normalt bredbånd, og det er nu så udbredt og understøttet af så mange udbydere, at forbindelsen går klart igennem over hele landet, og i alle døgnets timer. Dette betyder selvfølgelig også at med de mange tilbud er priserne også blevet så konkurrencedygtige at mobilt bredbånd kan blive hvermandseje.

Teknologien tilbyder download-hastigheder helt op til 3000 Mbit/sek. og 55 Mbit upload-hastighed. Netværket får du igennem enten et lille sim-kort som du stikker i din iPad, eller bærbare, eller et USB-stik hvorigennem du installerer det på din computer. Det har aldrig været nemmere. Med de høje hastigheder kan du nu uden problemer streame HD-tjenester som Netflix, sportskanaler, og alt andet du kan ønske dig lige meget hvor du er. Med 5G er internetforbindelsen i det fri ikke længere et spørgsmål om hvordan; det er hvor og hvornår, og det er helt op til dig.