Når du skal have taget et stort kørekort

Det store kørekort, eller lastbilkørekortet, betyder, at man må køre lastbilerne. Det er en fordel i mange forskellige brancher og det kan man nogle gange endda få sponsoreret af chefen. Uanset hvad, så er det vigtigt at få styr på, hvordan kurset er bygget op og hvad man skal igennem for at kunne få sit nye kørekort. Der er en praktisk og en teoretisk del, som med alle andre kørekort, og det er fordelt på et bestemt antal lektioner. Det kan være en fordel at kende til denne opdeling og mange andre faktorer, før man begynder at tage sit store kørekort.

Sådan deles det op

Når du skal tage det store kørekort, så skal du have i alt 16 lektioners undervisning i teori, 3½ timer på køreteknisk anlæg og et antal lektioner, som varierer alt efter, om du skal have ekstra lektioner eller ej. Man skal både op til en praktisk og en teoretisk prøve og disse er opbygget meget på samme måde som ved den almene køreprøve. Teoriprøven har 25 billeder med 2-4 spørgsmål til hvert billede og så må man maksimalt have 5 fejl, hvis man skal bestå det hele.

Hvad kan jeg egentlig bruge det til?

Når det kommer til at tage et lastbilkørekort, så kan man vælge at tage en hel chaufføruddannelse, som tager betydeligt længere, eller man kan holde sig til kun at tage et lastbilkørekort. Hvis man vælger chaufføruddannelsen, så kommer man til at skulle tage 6-8 uger ud af sit normale arbejdsliv for at erhverve sig dét. Hvis man bare skal have et normalt stort kørekort, så kan man gøre det på betydeligt mindre tid og folk som kunne have nytte af kun at tage lastbilkørekortet er bla. lastbilmekanikere, kørelærere og andre, som ikke skal køre decideret chaufførkørsel.

Hvor skal jeg tage det?

Når du skal erhverve dig dit store kørekort, så skal du vælge et sted, som kan være fleksible i forhold til, hvornår du kan modtage din undervisning. Det er nemlig ikke sikkert, at du bare kan gøre det indenfor normal arbejdstid, hvis der også skal være plads til et normalt arbejde ved siden af. Det gælder også om at finde nogle kompetente kørelærere og en køreskole, som ligger tæt på, hvor du normalt kommer. Alt dette har Stjernqvist, og mere til, så tag lastbilkørekort her og vær sikker på, at kvaliteten er i top.