Der er så uendeligt meget udstyr en gamer har brug for, for at optimere sit game. Basispakken af gaming udstyr omhandler selvsagt en computer, en mus, musemåtte, tastatur, højttaler og headset kan gøre forskellen på et godt eller dårligt game. Som gamer ligger hele spillet i hånden og derfor er en god gaming mus en essentiel del af at spille.

Et must for en god gaming mus er, at den har specifikationer, som er tilpasset netop de foretrukne type gaming. Der findes dog også mus på markedet, som kan indstilles alt efter, hvilken type game du vælger.

gaming mus

Din gaming mus skal have en DPI på omtrent 2400. DPI står for Dots Per Inch og referere til, hvor følsom musen er. Høj DPI er at foretrække, da du her ikke skal bevæge hånden særligt meget, før musen reagerer og udfører den ønskede kommando. Lidt i samme boldgade er en gaming mus med accelerator et must. Acceleratoren afgør, hvor hurtigt eller langsomt musen bevæger sig fra den ene ende af skærmen til den anden. De fleste gaming mus tillader at indstille acceleratoren direkte på musen, mens andre kræver, at du går ind i indstillinger på din computer for at vælge dine præferencer. For mange gamere er liftoff distance, altså hvor højt musen kan løftes over musemåtten, før den stopper med at reagerer, også en vigtig feature. En mus med høj liftoff distance kan, som navnet lidt siger, løftes højere over musemåtten og stadig virke, end en mus med lav liftoff distance. De fleste gamere foretrækker mus med lav liftoff distance, da et lift med en mus med høj liftoff distance kan betyde, at musen registrerer alle bevægelser, hvilket kan have konsekvenser for ens game. En god gaming mus med høj responstid er svær at finde, simpelthen fordi en mus med lav responstid hurtigere og mere smidigt bevæger sig over skærmen.

Den nok mindst vigtige feature en gaming mus har, er hvordan den tilsluttes. Der er umiddelbart to tilslutningsmulighederne til gaming mus. Den ene er HI-Speed USB og den anden er USB 2.0. I bund og grund gør tilslutningsmulighederne ingen forskel for gaming oplevelsen og derfor er rådet blot, at sørge fr, at have en ledig USB-port til sin gaming mus.