Let adgang til chaufføren

Ejer du en virksomhed, hvorfra I sender mange varer? Så skal du naturligvis have en smart rampeløsning, der gør det let for dine chauføre at komme let til og fra din virksomhed. Effektivitet er nemlig lig med bedre tidsudnyttelse og færre brug af ressourcer, hvilket kan oversættes til besparelser i form af tid og penge.

Det skal du overveje

Når du vælger læsseramper til lastbiler, skal du overveje den mest effektive måde, du kan skabe en god broovergang på. Det gør du bedst ved at vælge en læsserampe, der kan udligne højde- og breddeforskelle i forhold til lastbilens indre gulv på anhængeren. Derfor skal du naturligvis have en rampe i gode dimensioner, men også en med at hydraulisk system, som sikrer let bro til vognen.

Derudover skal du naturligvis have en rampe, som er stærk. Når man taler om styrke, skyldes det, at stærkere kvalitetsprodukter sikrer længere levetid på løsningen – og ikke mindst mindre vedligeholdelse. Vedligeholdelsen kan ofte være det, der gør en billig læsserampe dyr. Med det menes der selvfølgelig, at den indledningsvis lavere pris kan være underordnet, hvis man gang på gang må betale for at få produktet efterset og repareret.

Når du vælger læsserampe, skal du naturligvis ikke kun tænke i materiel, men også personel! En læsserampe skal være sikker, så den bidrager til et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Derfor er det vigtigt, din læsserampe har censorer, så den selv slår fra, hvis der kan opstå et sammenstød med maskiner såvel som mennesker. Den skal med andre ord kunne ’se’, om der er fri bane, når den skal anvendes.

Sidst, men ikke mindst, kan du tænke energi ind i løsningen. Som med så meget andet giver en energibesparende løsning en lavere energiregning. Tit er det dog signalværdien, der er udslagsgivende. Hvis I som forretning ønsker at personanet skal tænke grønt i hverdagen, er man selv nødt til at købe inventar og udstyr, der understøtte den filosofi. Desuden er der i mange tilfælde en særlig energiramme, som virksomheder gerne vil holde sig indenfor, og det kræver tanke på brugsudstyr.

Spørg en ekspert

Selvom en læsserampe lyder som en simpel ting, findes, der mange typer, der kan tilbyde forskellig funktion. Spørg derfor en ekspert, hvis du er i tvivl om, om din virksomhed f.eks. skal bruge en rampe med klap næb, en manuel løsning eller noget helt tredje.