Lær at falde lettere i søvn

Har du problemer med at falde i søvn om aftenen? Det er hverken sundt eller særlig sjovt at have problemer med at sove. Men lige meget hvor frustrerende det kan være at ligge og vende og dreje sig, lige så umuligt kan det være at falde i søvn. Dog findes der forskellige ting, du kan gøre, for at prøve på at falde lettere i søvn.

Har du en ordentlig seng?

Faktisk kan din dårlig søvn godt skyldes, at du i længere tid har sovet i en dårlig seng. Ligger du egentlig godt i din seng, hvis du mærker ordentligt efter. Hvis du har en idé om, at det godt kunne skyldes en dårlig seng, kan du gøre dig selv den tjeneste at investere i en ny, ordentlig seng. Tjek f.eks. senge fra Dunlopillo.

Læs før du går i seng

Hvis du er en af de mange, der har for vane at ligge med deres mobil i hele og halve timer, før du skal sove, bør du overveje at kvitte den vane. Det blå lys fra din mobil fortæller din hjerne, at det er tid til at være vågen. Det vil sige, det modsatte af hvad du prøver på. Skift i stedet din mobil ud med en bog, som du kan ligge og læse et par sider i før sengetid. Det vil automatisk gøre dig trættere.

Skriv dine tanker ned

Hvis din søvnløshed skyldes, at du ligger og tænker alverdens tanker om aftenen, er du nødt til at gøre noget for at komme af med de tanker, eller i hvert fald parkere dem et sted, imens du skal sove. Du kan f.eks. have en notesbog liggende ved siden af din seng, som du kan skrive dine tanker ned i. Når først du har fået dem ned på papir, kan du lukke bogen og lægge tankerne væk for i nat. Det kan godt lyde lidt skørt, men faktisk kan det godt hjælpe.

Tag et bad

For nogle hjælper det at tage et bad lige inden, de skal sove. Efter et varmt bad vil du ryge helt ned i gear og føle dig godt tilpas. Så er du klar til at hoppe direkte i seng. Hvis du ovenikøbet har været så god mod dig selv, at du har lagt nyt sengetøj på den dag, vil det kun gøre det endnu rarere for dig selv.