Isoleringen betaler sig

Danmark er et land med skiftende årstider. Det betyder temperaturændringer, forandringer i vejr og vind samt vekslen mellem kulde og varme. Heldigvis lever vi også i et rigt land, hvor vi har mulighed for at leve i boliger, der tilgodeser forskellige klimarelaterede behov. Vi kan være komfortable, uanset om termostaten viser -5 grader eller +25 grader. Men klimaet har forandret sig og forandrer sig fortsat, og derfor oplever vi nye udfordringer, som vi må tage vare på. Det kan betale sig at være opmærksom på, hvilke elementer i boligen, der kan forbedres. Det er både sundt for indeklimaet, økonomien og miljøet.

Isoleringen er vigtig

Især i vintermånederne mærker vi, at behovet for godt isolerede boliger er vigtige, så vi kan holde på varmen og undgå store varmeudgifter og træk. Samtidig er god isolering en forudsætning for at kunne nedbringe CO2-udslippet. Hvad enten det er loftet, gulvet eller hulmuren, der bør efterisoleres, så har isolering åbenlyse fordele. Men det kan være svært at finde rundt i, og måske sidder du nu og tænker: ”Hvorfor skal jeg foretage en hulmursisolering?” Det kan du blive klogere på herunder, hvor nogle af fordelene ved isolering vil blive ridset op.

 

  • Du slipper for en lang række gener, såsom kulde og træk, der siver ind via kuldebroer, hulmurer og gennem andre utætheder.
  • Varmebesparelsen er mærkbar, og selvom det koster penge at få foretaget en isolering, vil fordelene overstige udgiften ved isoleringen. Det kan med andre ord godt betale sig at isolere, hvis du ønsker en lavere varmeregning.
  • Indeklimaet forbedres, og du vil slippe for fugtskader. Fugt kan du blandt andet observere som sorte plamager på væggen eller i loftet eller som kondens i vinduet. Desuden forbedres luftkvaliteten og åndbarheden i boligen.
  • Isolering fungerer også som lydisolering. Bor du tæt på en støjende vej eller i en etageejendom, kan du især få glæde af denne forbedring, idet du vil opleve et markant lavere støjniveau.
  • Du øger husets værdi. Isoleringen har betydning for en boligs miljømærkning. Miljømærkninger er vigtige for, hvor attraktivt en køber finder et hus. Det skyldes bevidstheden om, at en god miljømærkning er pengebesparende såvel som CO2-besparende.

Der er mange gode grunde til at få isolereret din bolig. Boliger og bygninger af ældre dato har et øget behov for efterisolering, så varmen forbliver inde, og kulden forbliver ude. Opsøg professionelle, som kan tjekke dit hus efter og hjælpe dig med at vælge den rette isolering.