solceller

Installation af solceller som miljøvenlig energikilde

Jordens samlede energiforbrug er en tyvetusindedel af den energi, som tilføres jorden via solstråler. Der er altså reelt set mulighed for at gøre jorden fuldstændigt energiforsynet med solceller, men det er selvfølgelig en større opgave – denne opgave skal dog begynde i det små, og den kan begynde hjemme hos dig – i din have, på dit tag eller på din husfacade.

Der er i høj grad noget at komme efter her, hvis du vil omlægge dine energikilder til nogle mere miljøvenlige af slagsen, eller hvis du blot søger at spare penge på den lange bane. Investeringen i solceller er en investering af en vis størrelse, og det koster derfor en omfattende slat penge at installere solceller – men efter dette, så kan du se det som en støt indkomst i forhold til din elregning, som vil vise et stærkt afslag i den månedlige udgift.

solceller

Klare fordele ved skiftet til solceller

Når du investerer i installationen af solceller i dit hjem, så kan du som regel se dig sikret de næste 25 år. Solceller har nemlig en typisk garanti på et kvart århundrede, så du er i den forstand sikret i mange år. Dertil er det nævneværdigt, at solcellerne er statiske og altså ikke indeholder nogle dele, som er bevægelige – dette betyder også, at de som sådan ikke kan ødelægges ved brug. Du kan derfor forvente, at de holder længere end de 25 år, som garantien dækker.

Hvis du kærer dig for miljøet, så kan det pointeres, at ti kvadratmeters solceller kan spare miljøet for udledningen af et halvt ton kuldioxid per år. Hvis du bekymrer dig mest om installationen af solcellerne, og hvor de skal placeres, så husk på at solcellerne kan integreres som en del af dit hjem – tagbelægningen kan udgøres af solceller, så du også simpelthen sparer penge på at lægge tagsten.

Sæson- og omgivelsesbestemt opvarmning

Solceller producerer dog kun elektricitet ved solstråler, og der er derfor nogle faktorer, som kan hæmme produktionen af elektricitet – dette er vinterhalvåret og skygge. Da solen simpelthen skinner i færre timer om døgnet i vinterhalvåret, så producerer solcellerne mindre elektricitet her. Skygge er også en faldgrube, og du bør derfor sørge for, at solcellerne ikke kan dækkes af skygge fra træer i din baghave. Udover disse ulemper, da er solceller en sikker investering, som betaler sig tilbage på langt sigte. Såfremt du gerne vil have installeret solceller, og du i den forbindelse har brug for finansering hertil – kan du blive klogere på mulighederne på denne side.