Indretning af et gæsteværelse

Du har et rum, som du skal indrette som gæsteværelse, men hvordan bærer du dig ad? Overnattende gæster sker måske ikke hyppigt hos dig, og det kan derfor være en god ide at indrette et rum, som kan bruges som gæsteværelse, men også til andre ting.

 

Inspiration

Et gæsteværelse behøver ikke at være et tomt rum med en seng. Sådanne værelser kan du benytte som f.eks. kontor også. Det gælder om, at et gæsteværelse summer af hygge, og det er et sted, hvor dine gæster kan føle sig hjemme. Ting, som du kan gøre for at skabe et livligt rum, er ved at:

  • Lys – sørg for at en masse dagslys kan trænge ind i rummet. En gæst vil aldrig føle, at et mørkt rum er gæstevenligt.
  • Luft – inde på et gæsteværelse skal der være luft og plads selvom, du benytter rummet til andre aktiviteter. Hvis du f.eks. ikke bruger rummet hyppigt, skal du huske på at lufte ud.
  • Ting – billeder og plakater kan du hænge op på væggen, da det skaber dybde og et spil i rummet. Udover dette kan du stille små nipsting frem, da det giver personlighed til rummet.

 

Valg af møbler

I ordet gæsteværelse betyder det, at der skal være en seng, hvor dine gæster kan sove. Du kan vælge en standard seng, da det altid er en sikker vinder. Dog kan du opleve, at rummet virker mindre idet, at sengen fylder det hele. Derfor kan du tænke ud af boksen, og væk fra den traditionelle seng, som hører til inde på et soveværelse. I stedet kan du vælge en sovesofa, hvis du leder efter en sovesofa, kan du bl.a. tjekke denne hjemmeside ud: https://moebelkompagniet.dk/dagligstue/sofa/sovesofa/. Du vil opleve, at dine gæster og du vil træde ind i et rum, som er mere rummeligt. Udover en sovesofa kan en anden valgmulighed være en vægseng. Her er du sikret, at der vil være en masse gulvareal, hvor der ikke er en seng, som vil stjæle al pladsen.

I indretningen af gæsteværelset, kan du prøve at reflektere over, hvis du var gæst, hvad ville du så have et behov for? Du vil komme i tanke om, at det vil være nødvendigt med et møbel, hvor dine gæster kan lægge sine ejendele ned i. Dette kan være en skuffe eller et skab. Ligeledes skal dine gæster have muligheden for at kigge sig selv i et spejl.