Hvordan motiverer du dit team? Teambuilding København

Følgende indhold er sponsoreret

Hvad end du er træner, leder i en virksomhed eller noget helt tredje, så har du en central rolle i at få dit team til at yde sit bedste. Det er hele formålet med at være leder – nemlig at smøre tandhjulene lige nøjagtigt med den rette mængde olie så maskinen kører som den skal.

Det kan være en balancegang der er svær at mestre, men hvis du først mestre at kontrollere dit team på de fleste aspekter, så vil du opdage hvor stor en forskel det gør for ikke bare afkastet, men så sandelig også for sammenholdet, hvad end det er på arbejdspladsen eller i forbindelse med en sport.

 

Spørgsmålet er hvordan og hvilket metoder man kan bruge til at motiverer sit team til at yde det bedste? Hvordan sørger man for, at der er god stemning og at alle ror i samme retning?

Det er faktisk ikke så kompliceret igen, hvis bare du følger nedestående råd.

 

Et moderne mindset

Som det allerførste er det meget vigtigt at man som leder befinder sig i nutiden. Men hvad betyder det tænker du måske? Helt basalt så betyder det, at den gamle ”kæft trit og retning” er komplet udvasket og er noget fortiden hører til.

Man har fundet ud af, at en arbejdsplads fungerer meget bedre, hvis man bevarer en venskabelige stemning med gensidig respekt. Det er dog ikke så nemt som det lyder, for hvis man bliver lidt for venlig, så er der måske nogle personligheder der tager det for gode, og udnytter det til ikke at udføre arbejdet godt nok, eller ikke arbejde hårdt nok. Derfor er det altså en fin balancegang, hvor man formår at bibeholde respekten, men samtidig skal medarbejderne altid føle at døren er åben til dit kontor.

Uddeleger ansvar

En anden ting man helt klart skal gøre for at få det bedste ud af sit team er, at fordele ansvar ud ned langs afdelinger. Lad så mange som overhovedet muligt få en lille andel i ansvaret, og/eller bekræft den individuelle om hvor vigtig deres lille eller store arbejdsopgave er.

Ved at dele ansvaret ud, sørger man for at hele teamet er oppe på dupperne, og det giver medarbejderne en følelse af, at de har en vigtig funktion i virksomheden – hvilket de jo også har!

 

Teambuilding

Den sidste ting man kan gøre for at motivere sit team er, at udføre teambuilding aktiviteter sammen. Det er stensikkert, at man trækker ens team tættere sammen ved at udføre og løse udfordringer sammen, som ikke er arbejdsrelateret. Når man kommer ud hvor man grænserne testes, og man kommer ud på den anden side sammen – ja, så giver det et sammenhold som man ikke kan arbejde sig til på arbejdspladsen.

 

Der findes masser af muligheder for at teambuilde rundt omkring i Danmark, og der er en række virksomheder som har specialiseret sig i at styrke sammenholdet hos andre virksomheder og sportshold.

Hvis du bor i København området, så har du mange muligheder, og de fleste af dem kommer frem ved en simpel google søgning, hvor du f.eks. søger efter ”Teambuilding København”.

Det behøver dog ikke at være hos deciderede teambuilding specialister, men såmænd bare aktiviteter der udfordrer gruppen, og hvor der skal løses en opgave sammen.