Hvis motorolie er en by Rusland

Hvis du er ejer af en bil, ved du nok også, at der i ny og næ skal skiftes olie på din bil. For det fleste bilejere er motorolie dog noget, man har meget begrænset hvis ingen kendskab til. Mange bilejer kører blot bilen på værkstedet, og så klarer de resten. Selvom det godt kan lyde som en kedelig affære, kan det dog være klogt at sætte sig ind i netop motorolie. Det kan det, da der til dels er en del penge at spare ved selv at fylde olien på bilen, men også til dels fordi det ikke er helt ligegyldigt, hvad det er for en slags olie, man bruger.

 

Penge at spare

For mange er det nok den nemmeste løsning at køre bilen på det lokale værksted, og så sørger de for, at bilen er køreklar igen. Det er da også en fin løsning, men der er faktisk penge at spare ved at klare en del af tingene selv. Eksempelvis kan man selv skifte vinduesviskere, tjekke og skifte sprinkler- og kølervæske samt motorolie. Hvor værkstedet tager gebyrer for den service de yder, når de skifter ovennævnte, kan man altså her spare en masse penge.

 

Forskel på olien i forhold til pris

Vælger man selv at lege mekaniker derhjemme, er der dog nogle ting, man skal være opmærksom på i forhold til eksempelvis at skifte olie. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken olie, man vælger at putte i sin bil. Man kan godt være tilbøjelig til at købe den billigste olie, men det kan faktisk få fatale konsekvenser for din bil. Her er nogle råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man skifter olien selv:

–       Først og fremmest skal man tjekke bilens instruktionsbog, inden man går i gang

  • Dernæst skal man vurdere, hvor tit man bruger bilen. Eksempelvis er det en god idé at skifte olie oftere end anbefalet, hvis man kører mange små ture, hvor man har mange koldstarter

–       Det kan desuden være en god idé at læse op på de forskellige olier i forhold til ting som: rensende effekt, oxidering, antibundfald, smøreevne ved lav temperatur eller lavt svovlindhold

Du kan finde flere informationer om de forskellige olier samt finde et udvalg af billige motorolier her.