Hvilke overvejelser skal man gøre sig, inden man køber en tørretumbler?

Inden man anskaffer sig en tørretumbler, er der en masse overvejelser, man skal gøre sig. Til at starte med er de to vigtigste behov og økonomi. Derefter kommer der nogle mere tekniske overvejelser.

Behov og økonomi

Der er forskel på, hvor meget vi vasker. Bor du alene er dit behov anderledes end, hvis du bor med partner og børn. Behovet er også forskellig alt efter, hvordan din hverdag er. Skifter du tøj, når du kommer hjem fra arbejde, har du fritidsaktiviteter, der giver megen tøjvask og så videre. Hos en børnefamilie er det ikke usædvanligt, at der vaskes adskillige maskiner dagligt, mens singlefyren måske sætter en vask over hver anden dag. En anden vigtig faktor som flertallet af os ikke kan komme udenom er økonomien. Hvad har man råd til? Her er det vigtigt også at kigge på, hvad købsprisen er opholdt med de løbende driftsomkostninger. Det kan mange gange godt betale sig for en storvaskende familie at vælge en lidt dyrere maskine med en høj energimærkning, da de løbende udgifter vil være lavere her.

Tekniske detaljer

Der findes to typer tørretumblere: tumbler med aftræk (/dampen ”slippes” ud i det fri) eller kondenstumber. Sidstnævnte er typisk mest effektiv, da de har en varmepumpe. Tendensen generelt går mod, at næsten alle tørretumblere, der sælges i dag er kondens. I Danmark har vi energimærkning på vores hårde hvidevarer. Denne mærkning rangerer produkterne efter, hvad der bruger mindst energi, hvor A-gruppen er den mindst energikrævende. Jo flere plusser der er på mærkningen desto bedre indenfor den gruppe.

Andre overvejelser

Det er meget forskelligt, hvor meget man bruger sin tørretumbler. Dels hvor mange og hvilke personer, der er i husstanden,  men også i hvor høj grad man bruger andre tørremetoder. Sidstnævnte kan afhænge af, hvor og hvordan man bor. Bor man i et hus med have, så har rigtig mange en tørresnor, de anvender til en del af deres vasketøj. Bor man derimod i etageejendom, så kan det være mere vanskeligt at finde alternativer til tørretumbleren.

Forvirret? Her er den nemme løsning

Har man ikke tid til eller måske synes, at det virker lidt uoverskueligt at finde en tørretumbler, der dækker ens behov, så kan man finde hjælp både hos de lokale butikker eller, hvis man gerne vil udenom sælgerpræmissen, så kan man hos firmaet pengefund.dk se deres test af tørretumbler.