Husk Boligadvokaten

Bolighandel advokatI en ejendomshandel er der ofte stort fokus på ejendomsmægleren og boligadvokaten kan desværre blive glemt. Problemet med det er, at man som køber, så ikke har en uvildig rådgiver, der ser handlen fra ens eget perspektiv. Ejendomsmægleren er sælgers rådgiver og tager først og fremmest hensyn til sælgerens situation.

Derfor glemmes boligadvokaten

Når man som køber møder en ejendomsmægler i forbindelse med en interesse for et hus, de har til salg i deres kartotek, vil ejendomsmægleren ofte være god til at sætte sig ind i din situation og virke som om, han eller hun vil dig det bedste. Ikke ment på den måde at ejendomsmægleren bevidst vil snyde dig eller foregøgle dig noget, men bare fordi de er servicemindede, åbne personer, der er vant til at snakke med mennesker.

En ejendomsmægler er ikke uvildig

Fordi man mødes af et behageligt menneske og får en god service, kan man sagtens glemme at ejendomsmægleren har en stor interesse i at få solgt den pågældende bolig og, at de ofte får honorar efter salgsprisens størrelse. En ejendomsmægler er således ikke en uvildig rådgiver. Han eller hun er sælgerens rådgiver og ser handlen fra sælgers perspektiv. Derfor skal man som køber være varsom med at bruge ejendomsmægleren som rådgiver. Det der derimod er rigtig klogt er at engagerer en boligadvokat.

Få din egen uvildige rådgiver

Hvis du får en boligadvokat som rådgiver, er du sikker på, at han eller hun ser handlen fra dit perspektiv. En boligadvokat er en advokat, der har specialiseret sig i bolighandler. Modsat ejendomsmægleren er boligadvokaten ganske uvildig og forholder sig til de fakta, der foreligger. Det er en stor tryghed at vide, at der ikke kan ligge nogle salgsmæssige bagtanker bag de råd, du får af den advokat du har henvendt dig til. De bliver ikke betalt efter handlens størrelse, men kun i henhold til den tid de hjælper dig.

En god investering

Der er rigtig mange ting at forholde sig til i en bolighandel. Man skal være opmærksom på tilstandsrapporten og betydningen af de anmærkninger, der er foretaget. Der er en ejerskifteforsikring, der skal tegnes til dit bedste. Har man ikke styr på detaljerne i disse kan det blive en dyr fornøjelse, hvis der viser sig at være noget galt med huset.

Få gransket købsaftalen

Selve købsaftalen er også vigtig at få gennemgået nøje af en boligadvokat. En advokat med erfaring indenfor bolighandler ved lige, hvad de skal kigge efter og har styr på de juridiske finurligheder, som er umulige for andre at vide noget om. De har både viden om den juridiske del, boligmarkedet som sådan og forhandling. Alt det vil de bringe i spil for at sikre dig den bedste handel.

Undgå ubehagelige overraskelser

Har man ikke en boligadvokat, kan man desværre komme ud for nogle ubehagelige overraskelser, der kan få stor betydning for din tilværelse. For eksempel er det meget vigtigt at kunne gennemskue, hvad en ejerforenings fremtidige investeringer kommer til at betyde for din økonomi. Pludselig har du måske ikke råd til ar bo i din lejlighed, fordi ejendommen skal renoveres.