Husk at du ikke må gøre alt, når du ordner badeværelse

Det er blevet populært at med gør-det-selv projekter. Især nu hvor du kan slå op på nettet, hvordan du ordner de fleste byggeprojekter. Du kan endda se gode videoer om, hvordan du ordner det, og det har gjort, at mange er begyndt at ordne dele af et byggeprojekt, som de faktisk ikke må.

Det kan være svært at vide, hvad du må og ikke må. Der, hvor du finder flest regler, når det kommer til byggeprojekter, er ved VVS og el-arbejde. Det giver god mening, da det kan gå alvorligt galt, hvis du ikke har styr på denne del.

Især el har kæmpe betydning, fordi hele din bolig kan brænde ned, hvis du har lavet noget forkert. Her er reglerne, at du godt må sætte en stikkontakt op, men du må ikke trække selve ledninger. Så til din badeværelserenovering betyder det sådan set bare, at der skal være trukket et el-kabel helt hen til dit badeværelse, så du kan opsætte stikkontakter.

Du kan se mere om alle de beslutninger, som du skal træffe, når du skal i gang med badeværelsesrenovering.

Kontakt en VVS ved tvivl

I det indlæg, som vi linkede til, får du svar på de alt det, som du selv må gøre, og hvornår du skal have en VVS’er indover. Ellers burde du også kunne finde de fleste regler, hvis du Googler det og finder en officielt byggeside. Du kan også ringe til din kommune, hvor de har en byggeafdeling. Det er også dem, som skal godkende mange af de byggeprojekter, som du foretager dig.

De skal dog ikke godkende en badeværelsesrenovering, for du har allerede et badeværelse i forvejen. De skal kun godkende, hvis du skulle have et nyt badeværelse.

Du kan også kontakte en VVS’er, for de vil helt sikkert også fortælle dig sandheden. Generelt skal du have dem til at ordne alt det med kloak, vandrør og toilet. Men du kan selv stå for alt, som har med design at gøre.

Tænk altid over dit design

Inden du kontakter en VVS’er til din renovering, er det en god idé, at du ved, hvordan hele dit badeværelse skal se ud. For på den måde kan du få dem til at flytte rundt på afløb, vandrør osv., hvis du gerne vil have det på en anden måde.

Du har mulighed for det, men det er klart, at det bliver dyrere.