Hemmeligheden bag et hurtigt hussalg

Alt afhængigt af hvor i landet man befinder bor, kan det være meget svært at sælge sin bolig. Med en liggetid på op mod 590 dage, kræver et hussalg både overskud og tålmodighed. Der er dog nogle ting du og din ejendomsmægler kan gøre, så hele processen kommer til at tage kortere tid. Det er blandt andet at sørge for gode boligbeskrivelser, at have gode retvisende billeder, at holde åbent hus og at renovere boligen.

Hav en god boligbeskrivelse

Når et hus skal sælges, laves der en boligbeskrivelse. Denne laves ofte af ejendomsmægleren, men da vedkommende er uddannet til at sælge huse og ikke at skrive fængende tekster, er det ikke altid beskrivelsen, der trækker potentielle købere til. For at gøre beskrivelserne bedre, kan du i samarbejde med din ejendomsmægler ansætte et firma, som skriver teksten for jer. En god og gribende tekst kan nemlig inspirere potentielle købere til at undersøge huset nærmere.

Hav retvisende billeder

Når boligen skal sælges, skal der tages billeder, som på samme måde som beskrivelsen kan fange en potentiel købers interesse. Derfor er det vigtigt, at billederne er af god kvalitet, men det er samtidig vigtigt, at billederne er retvisende og ærlige. Når billederne skal tages, er det derfor ideelt, hvis huset står, som du vil vise det til et åbent hus. På den måde bliver nysgerrige boligsøgende ikke overrasket, når de endelig ser din bolig, så de får at se, hvad de kommer for at se.

Hold åbent hus

Udover retvisende billeder og fængende boligbeskrivelser, er det også en god idé at holde åbent hus. Her har potentielle købere nemlig mulighed for at besøge dit hus og mærke atmosfæren. Et åbent hus kan være meget grænseoverskridende, hvis du stadig bor i det hus, der skal sælges, men det er nødvendigt for mange købere at se og opleve deres mulige investering, før de lægger pengene på bordet.

Renover boligen og tiltræk købere

Hvis ovenstående råd ikke virker, kan du prøve at renovere din bolig. Nogle af de renoveringer, som bedst tjener sig hjem og som sænker liggetiden markant, er tagskifte, renovering af badeværelser og energirenoveringer. Flere og flere begynder at købe huse, der har en god energimærkning. Derfor er det en god idé at sørge for, at din bolig lever op til alle de nuværende energikrav. Med en ordentlig energirenovering bliver huset billigere at bo i, og det vil mange gerne betale ekstra for.