Hemmeligheden bag et godt kollegialt samarbejde

Der er næsten intet vigtigere for et firma, end at medarbejderne trives og har et godt samarbejde. På samme måde som arbejdsglæde til en stor del afhænger af gode kollegaer, og arbejdsglæde betyder større stabilitet i fremmøde og produktivitet. Der er altså rigtigt meget at vinde ved at sørge for dine medarbejdere har et godt sammenhold med hinanden. En måde at opnå dette på, er ved at holde fester for dine medarbejdere, så de får mulighed for at lære hinanden at kende udenfor arbejdskontekst.

Let’s give them something to talk about

Det er ikke kun titlen på en sang, det er også et rigtigt godt råd til at styrke sammenholdet blandt mennesker. At have noget at tale om giver et fælles grundlag for at starte en samtale og et samarbejde. Det skal selvfølgelig helst være noget positivt og skal ikke forveksles med at opmuntre til sladder. En fælles oplevelse der bringer smil frem, er et fantastisk udgangspunkt, som du kan anvende aktivt og sørge, at for dine medarbejdere har.Underholdning til firmafest er en god måde at opnå dette på. Her skal du have den gode samtale i mente og altså vælge noget, dine medarbejdere gerne vil tale om efterfølgende. Mennesker kan godt lide at tale om ting, der får os til at grine, krumme tæer, eller vække genkendelse hos os selv. En entertainer kan trække på alle de ting ved at optræde som en kendt stereotyp personlighed. Det giver en abstrakt personlighed at sladre om – og sladder finder altid vej i en samtale.

Bedre samarbejde på tværs

Det er en god grund i sig selv, men firmafesten kan mere end glæde og underholde dine medarbejdere. Konsulenter, der har arbejdet med at styrke samarbejdet i virksomheder, har gjort sig den erfaring, at de, der kan samarbejde godt, alle har noget til fælles – nemlig at de taler sammen om andet end arbejde. I en virksomhed fandt man for eksempel ud af, at de eneste der trodsede problemet med at samarbejde på tværs af afdelinger, var rygerne. Ved at de mødtes og talte sammen i pauserne, havde de et godt grundlag for at samarbejde, når der opstod et problem, de skulle løse på tværs i virksomheden. Nu er det naturligvis ikke en god ide at opmuntre dine medarbejdere til at ryge, men erfaringen viser os, at de interpersonelle relationer på tværs i virksomheden giver grundlag for bedre problemløsning. Og det er det, du skal udnytte, når du får dine medarbejdere til at tale sammen.

Hold samtalen i gang

Firmafesten var katalysator. Du har fået dine medarbejdere til at tale sammen. Nu skal du sørge for at holde gang i samtalen. Det kan du gøre på mange måder, og der er mange traditioner at trække på, når du skal have dine medarbejdere til at tale videre. Den næste firmafest er et emne, du kan sørge for, de har at tale om, og fredagsrundstykker eller fyraftensøl er mulighed for at sætte dem sammen og holde samtalen i gang.