Guide til det rigtige køleskab

Når man skal have et nyt køleskab, er det vigtigt, at man vælger ud fra husstandens størrelse, behov, indkøbsvaner og forbrug. Det handler om at vurdere hvor stort et køleskab, man har behov for. Har man et stort køleskab, hvor der altid er meget plads, der ikke bliver udnyttet, så bruger man unødvendigt meget energi, og derfor vil et mindre køleskab, være det rette valg.

 

Det skal passe ind i køkkenet

Det er også vigtigt, at man overvejer, hvorvidt man vil have et fritstående køleskab, en indbygningsmodel eller et køleskab, som kan integreres i køkkenet. Indbygningsmodellen er et køleskab, der kan bygges ind i et almindeligt køkkenskab. Vælger man et fritstående køleskab, får man et der er lakeret på begge sider, og derfor behøves siderne ikke dækkes. Et integrerbart køleskab er skjult bag en låge, så skabet passe ind med de øvrige køkkenelementer.

 

Køleskabe fås i mange størrelser. Den størrelse man bør vælge, afhænger i høj grad også af familiens indkøbsvaner. Hovedreglen er, at kølekapaciteten bør være 150 liter til den første person og 50 liter til de øvrige i regnestykket.

 

Det kan være svært at sikre sig, at man køber det bedste køleskab, fordi udvalget er så enormt. Man kan læse meget om køleskabe, men det bedste billede ser man altså, når de bliver testet.  Derfor er de 75 bedste køleskabe testet og beskrevet her. På den måde, kan man få et indblik i, hvad man bør gå efter, og hvilke funktioner toppen tilbyder.

 

Temperaturen

Temperaturen i køleskabet, kan styres ved mekanisk styring eller ved elektronisk styring. Den mekaniske temperaturstyring giver gode, men ikke optimale opbevaringsvilkår for fødevarerne. Med elektronisk temperaturstyring sikrer man sig derimod en konstant temperatur i køleskabet, og dermed skaber man de bedste forhold for fødevarerne.