Guide: Sådan giver du let hjemmet en opfriskning

Sommetider kan man have brug for at der sker forandringer i hjemmet. Måske er børnene for nyligt flyttet hjemmefra. Måske er manden flyttet ud efter en skilsmisse. Måske er der bare ikke sket forandringer i mange år. Det kan skabe nyt liv og give et friskt pust til et hjem, hvis man laver lidt forandringer, og derfor har vi her samlet nogle hurtige og nemme måder til at give hjemmet en opfriskning.

Brug maling

Hvide vægge vil, med tiden, blive slidte at se på. Mados, røg og dagligt slid vil kunne ses på maling og tapet, og det kan derfor være nødvendigt at give væggene en ny omgang maling ind i mellem. En ny farve på en eller flere af væggene kan også få rummet til at se helt nyt ud, og du kan sågar bruge maling til at opfriske møbler og skabslåger med.

Du kan også male dit gulv, hvis det skal være helt vildt, eller du kan give det en kærlig hånd med professionel hjælp. Gulvafslibning Frederikssund kan hjælpe dig med at give dit trægulv nyt liv, hvis du bor i eller omkring Frederikssund.

Udskift pynt og nips

Lysestager, malerier, sofapuder, tæpper og andre pyntegenstande kan let udskiftes, og derved skabe forandring. For eksempel kan du få nye farver ind i hjemmet ved at vælge en ny farve til dine sofapuder og dine vamsede plaider, og du kan sælge dine gamle designerlysestager og erstatte dem med en helt ny type, hvis du trænger til lidt forandring.

Flyt rundt på møbler og genstande

Et rum kan komme til at fremstå helt anderledes og som nyt, hvis du rykker rundt på møblerne. Du kan for eksempel prøve at flytte sofaen til en anden væg i stuen, samt flytte den stigereol, du måske har stående, og opleve, hvordan det kan skabe luft at ændre på indretningen. Pyntegenstande på væggene kan også flyttes rundt på, så du giver rummet et helt nyt udtryk.

Læs også om gulvafslibning i guiden her