Gør dig klar til jobsamtale

Hvis du er jobsøgende, og du bliver kaldt til jobsamtale, er det vigtigt at være forberedt. Dette skyldes, at det er første gang, de potentielle nye arbejdsgivere ser dig. Første møde er vigtigt i forhold til, om du går videre i jobprocessen, og om du får jobbet.

 

Forberedelse inden jobsamtalen

En jobsamtale kan de fleste mennesker relatere til er nervepirrende uanset, om det er din første eller fjerde jobsamtale, du er til. Det er derfor en god ide at lade dine batterier op inden, at du skal til samtale. Brug noget tid til dig selv, og tænk eventuelt over spørgsmål, som du kan stille angående jobbet. På denne måde virker du interesseret i jobbet.

Inden du tager til jobsamtalen, er det vigtigt, at du fremstår velklædt og egnet til jobbet. Det nytter derfor ikke at møde op i træningstøj, men mød i stedet op i en pæn PBO kjole. Du kan finde PBO kjoler til enhver lejlighed, og en PBO kjole passer til din jobsamtale uanset, om jobsamtalen finder sted på deres kontor eller ude i byen.

Efter at have samlet energi, forberedt dig og du er i velklædt tøj, er du klar til at tage til samtalen.

 

Til jobsamtalen

Når du nærmer dig stedet, hvor din jobsamtale skal finde sted, skal du tænke over din ankomst. Sørg derfor for, at være smilende og have en ret kropsposition. Du ved nemlig aldrig, om personerne, som går forbi dig, kan være dine potentielle kollegaer.

Sørg for når du hilser på person/personerne til jobsamtalen at give dem et fast håndtryk og smil. Når arbejdsgiverne snakker, fortæller om jobbet og om arbejdspladsen, så sørg for at vise interesse. Hvis der er noget, som arbejdsgiveren fortæller, som du undrer dig over, så spørg ind til det. Ellers så stil nogle af de spørgsmål, som du selv har udformet. Når du snakker og skal fortælle om de ting, som du har af kvalifikationer og personlighedsmæssigt, så sørg for at svar ordentlig på de stillede spørgsmål – snak altid kun positivt om dig selv og dine erfaringer.

Afslutningsvis til samtalen, kan du være uvis om, hvornår du får svar på, om du har fået jobbet eller ej. Hvis arbejdsgiverne ikke har været inde på dette emne, så spørg ind til, hvornår de forventer, at I ansøgere vil høre fra dem. Skulle det ske, at du ikke fik jobbet, så spørg indtil, hvad årsagen var til, at de valgte at gå videre med en anden ansøger. Uanset om, du får jobbet eller ej, så lærer du noget nyt til enhver jobsamtale.