Gode råd til dig, som skal have en udestue

Du kan vælge mange forskellige måder, hvorpå din udestue kan fungere: For eksempel som en grøn oase, der er prydet af smukke blomster og planter, og hvor der er velduftende frugttræer og lækre krydderurter. Du kan også vælge at din udestue skal være en hyggelig stue til samvær, hvor du kan holde brætspilsaften med familien, vinaften med veninderne, eller hvor du kan nyde en god middag med kollegerne. Din udestue kan også fungere som en rolig og hyggelig alenekrog, hvor du kan læse en god bog i fred og ro. Mulighederne er mange, og ligeså er overvejelserne, når du skal til at i gang med hele projektet med at bygge en ny udestue til dit hus.

Disse overvejelser kan være en god idé at gøre dig i forbindelse med projektet:

  • Hvad er formålet med udestuen? Det kan ofte være en god idé at være afklaret med, hvad din kommende udestue skal bruges til, inden du igangsætter projektet. Dette kan nemlig være en vigtig faktor i forbindelse med, hvor stor du ønsker at din kommende udestue skal være, hvordan din kommende udestue skal indrettes, samt hvor godt du ønsker at din kommende udestue skal være isoleret.
  • En vigtig overvejelse at gøre dig, før den store renovering kan påbegynde, er hvordan du ønsker at opvarme udestuen, hvis du ønsker at kunne opholde dig derude i vinterhalvåret. Du kan for eksempel vælge et pillefyr som disse, eller du kan vælge en hyggelig brændeovn i udestuen, til at varme rummet op.
  • Vær realistisk med gør-det-selv-udestuen. Det er vigtigt at overveje, hvor meget håndværksmæssig snilde du selv besidder, og i hvilken forbindelse, samt på hvilke områder du har behov for hjælp. Det kan nogle gange være en god idé at ansætte en professionel håndværker til at ordne byggeriet for dig, eller i hvert fald til at klare dele af byggeriet for dig. I denne forbindelse er det altså vigtigt at have blik for, hvad du selv har forstand på rent håndværksmæssigt, samt hvor meget tid, og eventuelt hvor meget tålmodighed, du har til at anlægge din nye udestue.
  • Hav kvalitet for øje, når du køber din udestue. Det valg af tagisolering, gulv og glaspartier du træffer, kan være afgørende for, hvor lang din udestuesæson bliver. Vælger du eksempelvis gulv i terassetræ, kan det både være velfungerende og flot i sommersæsonen, mens et betongulv med gulvvarme kan være behageligt om vinteren.