Sponsoreret indlæg

Gode råd til at sænke støjniveauet på kontoret

støj på kontorEn telefon, der bliver ved med at ringe, og kollegaer, der smalltalker. Det er bare nogle af de forstyrrende lyde, som mange oplever i løbet af en arbejdsdag.

Larm er en af de største ulemper ved storrumskontorerne. Det er hverdag for mange mennesker. Det ødelægger koncentrationen, og så kan det endda i værste tilfælde føre til stress. Her har vi samlet nogle gode råd til at sænke støjniveauet på kontoret og virkelig komme støj til livs.

Kig på indretningen af rummet

Indretningen har en stor betydning i forhold til støjniveauet på kontoret – specielt hvis der er tale om det populære storrumskontor med mange arbejdsstationer.

Støj kan bl.a. reduceres ved at sørge for at de, der arbejder meget sammen, også er placeret tæt på hinanden. Det gør nemlig, at der ikke er en konstant trafik frem og tilbage – eller måske højlydte samtaler fra hver sin arbejdsstation. Støj kan også reduceres ved at investere i skærmvægge og akustikvægge, så storrumskontoret på en måde bliver mere opdelt. Skærm- og akustikvægge reducerer generelt støjniveauet på kontoret uden at det går ud over arbejdsmiljøet.

Tag hensyn til hinanden

Det kan være meget generende, når der hele tiden er telefoner, der ringer, uden at der er nogen, der tager den. Hvis du ikke sidder ved din plads, så sørg for at viderestil din telefon til din mobil – eller sæt den på lydløs, hvis du bare ikke lige er tilstede pga. pause eller lignende. En konstant ringende telefon hiver hele tiden dine kollegaer ud af deres koncentration – helt uden grund.

Det kan også være meget irriterende, når der hele tiden er folk, der snakker sammen. Hvis der er behov for samarbejde, ville det være ideelt at have et slags mødelokale til dette formål. Hvis det ikke er at undgå at folk snakker sammen, kunne et stillerum også være en løsning på dette problem. Et stillerum giver medarbejderne mulighed for at lukke sig ind i et rum, hvor der er stille, så de kan koncentrere sig uden at blive forstyrret af andre kollegaer, ringende telefoner eller lignende. Du kan læse mere om stillerum til kontoret her.