Forkæl dine medarbejdere med erhvervsrengøring

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når først kunderne begynder at strømme ind, og arbejdet hober sig op på skrivebordet, glemmer man ofte at tage sig af sin virksomhed. Det er helt naturligt. Det kræver energi og overskud at stoppe op midt i al ræset og overveje, om man kan gøre noget for at optimere sin virksomhed. Både i forhold til at skaffe nye kunder og gøre arbejdspladsen mere attraktiv for medarbejdere og investorer.

Derfor gør du klogt i af og til at gå virksomheden efter i sømmene og se, om arbejdspladsen eller kontorlokalerne trænger til noget nyt.

Få lavet en aftale med et rengøringsfirma om erhvervsrengøring

Hvis du ikke allerede har en aftale om erhvervsrengøring til din virksomhed, så er det helt klart første skridt på vejen til et dejligt arbejdsmiljø. Mens det i starten måske kan virke overkommeligt selv at gøre rent, så holder det sjældent i det lange løb. Det er en opgave, der typisk bliver nedprioriteret. Det burde den dog ikke, da den har stor indflydelse på medarbejdernes daglige trivsel og fysiske ve og vel.

Du kan enten vælge at hyre et større firma ind udefra eller at lave en aftale med venner og familie, som måske står og mangler et job. Det vigtige er, at der på ugentlig basis gøres rent. Gulve bør rengøres og støvsuges, ligesom toiletterne også skal have en tur.

Selvfølgelig skal din virksomhed være ren og pæn, så den kan gøre et godt indtryk på folk udefra.

Investering i nyt inventar

Et kontorlokale bliver bedre, jo mere der er tænkt over både indretning og udstyr. Det kan være alt fra køkkenudstyr såsom et nyt køleskab over en ny router til powerbanks til medarbejderne, som de kan have med på farten. På produktzoom.dk og andre sider, kan du finde test af de forskellige produkter, så du kan sammenligne, før du investerer til virksomheden.

Kunst og kultur er også noget, som mange medarbejdere og folk udefra sætter pris på. Malerier på væggene eller skulpturer i indgangspartiet giver en oplevelse af velvære og overskud. Har du derimod et helt tomt og anonymt hvidt kontorlokale, kan det godt virke lidt identitetsløst. Det er det sidste, man vil fremstå som.

Inventar kan også være planter eller blomster, som giver nyt liv på kontoret.

Et aktivitetsrum til fornøjelse og afstresning

Flere og flere virksomheder er begyndt at overveje, hvordan medarbejderne kan få et fysisk og mentalt pusterum i løbet af arbejdsdagen. Især hvis man sidder foran en skærm eller taler i telefon i lang tid ad gangen, er det rigtig godt at have muligheden for at blive stimuleret på anden vis. Det afstresser hjerne og krop.

Derfor kan man som chef overveje at etablere et aktivitetsrum. Her kan medarbejdere enten smide sig i en sækkestol og høre lidt podcast, eller måske bare kigge på akvariet med en kop te. Det er også en god idé at have eksempelvis sjippetov eller måske et løbebånd, som man kan træne lidt med.