Forebyg årsagen til hælsporer ved hjælp af indlægssåler

En hælspore kan være meget smertefuld og derfor også en stor gene i hverdagen. De fleste er afhængige af at kunne bevæge sig let rundt i hverdagen, og derfor kan det være et stort problem, hvis man har smerter i hælen, som hindrer en i at komme rundt, som man plejer. Det kan især være et problem, hvis man er særligt aktiv, og bruger meget af sin tid på for eksempel at løbe, da det er svært at opretholde den levestil, hvis man har en hælspore. Alt behøves dog ikke være tabt, hvis man begynder at få smerter i hælen, da man både kan lindre og forebygge hælsporer med indlægssåler fra Align Footwear. Hælesporer kan behandles forebyggende ved at bruge deres patenterede indlægssåler, som er særligt designet til at behandle og forebygge smerter i fod såvel som krop. De fungerer på den måde, at de sætter foden tilbage i en mere neutral position, hvilket aflaster eventuelt opstået plantar fascia og en hælspore. Det kan altså være en stor hjælp, hvis man har døjet med lignende problemer og gerne vil undgå, at de udvikler sig.

Hvad er plantar fasciitis og hælesporer

Plantar fasciitis opstår, hvis man har et ufleksibelt fjedret system i foden. Det sker hvis senesystemet bliver kalket til, hvor der ved en mindre belastning kan komme en belægning omkring de langsgående sener ved fodens hæl, som er særdeles smertefuld. Dette kan lede til en betændelsestilstand i hælen, som giver meget stærke smerter. Hælsporer kan gå hen og kræve en længerevarende behandling, og ofte vender hælsporen tilbage, selv hvis den er gået i sig selv. Det kan være enormt smertefuld, og man ser det som regel hos folk i alderen omkring 35, eller hos folk der enten har platfod eller hulfod. Ofte ser man også, at det hænder hyppigere for kvinder end for mænd. Det er altså vigtigt, at man er opmærksom på, om der er nogle mindre problemer eller smerter, så man kan komme problemet hurtigst muligt til livs.

Hvorfor får man en hælspore?

Der kan være flere årsager til, at man kan få en hælspore. Det kan blandt andet skyldes, at du løber i et sæt dårlige løbesko, som ikke passer til din fod eller har et alt for hårdt underlag. Det kan også ske, hvis du meget pludseligt øger din træningsbelastning fra den ene dag til den anden. Man skal altså være opmærksom på ikke at overbelaste sig selv eller sine fødder, og kaste sig ud i meget mere end man er vant til. En anden ting, som også kan udvikle en hælspore, er overvægt. Er man overvægtig, kan det give et stræk på hælen, som kan gå hen og udvikle sig til en hælspore. Der er altså mange forskellige grunde til, at man kan udvikle en hælspore, og derfor er det vigtigt, at man er særdeles opmærksom på om, man har nogle symptomer. Føler man for eksempel ømhed og smerte ved hælen i perioder, bør man undersøge muligheder for, hvordan man forebygger og behandler en eventuel hælspore.