Føler du, at du er gået i stå i din karriere og personlige udvikling?

Vi udvikler os hele livet, og vi lærer hele tiden noget nyt. Men vi kan nå til et punkt, hvor vi ikke længere føler, at vi får noget ud af vores personlige udvikling, og hvor vi føler, at vi er gået lidt i stå i hverdagens rutiner. Har du det på den måde? Her får du 3 tips til at videreudvikle dig selv og komme videre i din karriere.

 

1. Kig indad

Hvis du ikke føler, at du kommer videre, og at du er lidt kørt fast i dagligdagens rutiner, er det en god idé at vende blikket indad. Hvorfor sidder du fast? Hvad holder dig tilbage fra at udvikle dig selv? Hvilke elementer i din hverdag eller i dit arbejdsliv gør, at du føler dig tilbageholdt? Ofte kan en analyse af os selv og en dyb selvindsigt afklare, hvad vi bør ændre, for at få vendt en situation, samt hvordan vi kommer videre, hvis vi føler os tilbageholdt på den ene eller den anden måde.

 

2. Overvej efteruddannelse

Har du været på den samme arbejdsplads i den samme stilling i mange år, kan det føles svært at komme videre. Her kan efteruddannelse eller kurser af forskellig art være en løsning. Der findes mange muligheder for efteruddannelse inden for stort set alle brancher, men især uddannelse inden for personligt lederskab og coaching kan være betydningsfuld for både din karriere og din personlige udvikling. Med en efteruddannelse inden for lederskab og coaching får du redskaber til at optimere både dine egne og andres ressourcer. Derudover kan efteruddannelse også være en øjenåbner, og du får nogle værktøjer til at få vendt situationer i såvel dagligdagen som på arbejdspladsen, så du får en mere positiv holdning og indgangsvinkel, og derved får ændret din livsstilsholdning.

 

3. Gennemgå din livsstil

Din livsstil og dine daglige rutiner kan også have stor indflydelse på din selvfølelse og din personlige udvikling. Vi har tendens til at føle, at vi for alt i verden skal koble fra, når vi kommer hjem fra arbejde, og det sker ofte foran tv’et og med vores mobiltelefoner i hånden. Men måske er den bedste måde at udvikle dig selv ved at foretage dig noget aktivt, spise ordentligt, finde en hobby eller at være social. Vi er alle forskellige og har forskellige behov, men en livsstilsændring kan ofte hjælpe til en bedre selvudvikling.